Iliada

Iliada - PICARD Barbara Leonie, Trad. VILAN Claudia
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIliada
Comanda acum "Iliada - PICARD Barbara Leonie, Trad. VILAN Claudia " de pe libraria ishop la pretul de 13,41 lei
Descriere carte:
Cele doua mari poeme epice apartinand lui Homer, Iliada si Odissea , povestesc intamplarile legate de lungul razboi dintre greci si troieni; dar, in timp ce Odissea se ocupa de aventurile unuia dintre eroii greci dupa ce s-a terminat razboiul, Iliada povesteste incidentele ce au avut loc in al noualea an al asediului Troiei: cearta lui Ahile cu Agamemnon, prietenia lui cu Patrocles si felul in care l-a razbunat pe acesta.
Homer si-a compus poemele cu vreo trei mii de ani in urma - la cel putin patru sute de ani dupa caderea Troiei ? iar cei pentru care le-a compus cunosteau deja povestea si personajele acesteia. Era una dintre marile povesti ale trecutului lor, care relata ispravile eroilor poporului grec, ale zeilor si zeitelor pe care ii adorau. De aceea Homer nu mai pierde vremea cu descrierea fundalului pe care se petrec intamplarile, ci incepe imediat cu cearta dintre Ahile si Agamemnon, convins ca ascultatorii lui stiau cine sunt cei doi si de ce asediau Troia.
Prologul alcatuit de Barbara Leonie Picard ajuta cititorul la fixarea evenimentelor care au condus la declansarea razboiului dintre greci si troieni, iar epilogul volumului relateaza pe scurt sfarsitul luptelor, precum si soarta impartasita ulterior de cativa dintre participantii la ele.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Iliada
Cartea Iliada in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Iliada - PICARD Barbara Leonie, Trad. VILAN Claudia " sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Arta fugii. Povestiri - Ioan Petru Culianu Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Ioan Petru Culianu
14,16 lei
Numele mierlei - Radu Pavel Gheo Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Radu Pavel Gheo
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri