Igiena asasinului

Igiena asasinului - Amelie Nothomb
Pret: 18,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIgiena asasinului
  • Autor: Amelie Nothomb
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor ?amelie Nothomb?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1352-6
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 192
  • Format carte: 106 x 180 mm
Comanda acum "Igiena asasinului - Amelie Nothomb" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
Igiena asasinului, romanul care a facut-o peste noapte celebra pe debutanta Amelie Nothomb, este o carte care iti taie respiratia prin intensitatea extraordinara a fiecarei fraze, prin amestecul magistral dozat de cinism, cruzime si ambiguitate. Pretextat Tach, un celebru scriitor distins cu Premiul Nobel pentru Literatura si, totodata, un mizantrop desavirsit, mai are doar doua luni de trait. Cind vestea ajunge la urechile presei, toti jurnalistii viseaza la un ultim mare interviu. Dar geniul literar, ascuns in semiobscuritatea apartamentului sau, refuza sa primeasca mai mult de cinci solicitanti, iar primii patru platesc acest privilegiu cu propria lor viata. Insa ultima sosita, Nina, reuseste sa-l antreneze pe scriitor intr-un periculos joc de roluri, al carui cistigator ramine incert pina la final.  

?Intr-o epoca plina de menajamente, cind toata lumea evita sa trezeasca susceptibilitatile celor din jur, aceasta tinara scriitoare belgiana face opinie separata. Lui Amelie Nothomb, exprimarea eufemistica ii este la fel de straina ca si pudibonderia.? ( Lire )  
?Autoarea se joaca, amuzindu-se sa cumuleze referintele culturale si situatiile provocatoare.  E o literatura care se hraneste din propriile ei clisee, precum si din noile mituri ale lumii (post)moderne. Important e ca tinara scriitoare se dovedeste detasata, lucida, spirituala si fara inhibitii.? (Alexandru Calinescu)

Roman distins cu premiile Rene-Fallet si Alain-Fournier
Amelie Nothomb este autoarea bestsellerurilor Igiena asasinului, Uimire si cutremur, Metafizica tuburilor, Mercur, Antichrista, Dictionar Robert de nume proprii, Sabotaj din iubire, Biografia foamei, Cosmetica dusmanului, Catilinarele, Acid sulfuric, Peplum, Atentat, Jurnalul Rindunicii, In necunostinta de cauza si Combustibilii.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Igiena asasinului
Cartea Igiena asasinului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Igiena asasinului - Amelie Nothomb" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Batrini indragostiti - Gray Alasdair Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gray Alasdair
31,30 lei
Orasul si cainii - Mario Vargas Llosa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mario Vargas Llosa
33,30 lei
Carte de identitate  - Juan Goytisolo Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Juan Goytisolo
44,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala