Iesirea din religie

Iesirea din religie - Marcel Gauchet
Pret: 14,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIesirea din religie
  • Autor: Marcel Gauchet
  • Editura: Humanitas
  • Colectia:
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 973-50-0703-7
  • An aparitie: 2006
  • Numar de pagini: 146
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Iesirea din religie - Marcel Gauchet" de pe libraria ishop la pretul de 14,25 lei
Descriere carte:
In epoca moderna, politica s-a definit in primul rand prin lupta de emancipare de sub tutela religiei. Confruntarea dintre politica si religie a determinat o intelegere transcendenta a regimului gratie caruia oamenii isi dau propriile legi, mai ... precis a democratiei, tocmai pe baza faptului ca disputa intre cele doua a insemnat in mod straniu preluarea de catre politica a anumitor trasaturi proprii religiei. Numai ca, observa Gauchet, odata cu "iesirea din religie", lipsite de cruciala infruntare cu religia, politica in general si democratia in special au ajuns in impas. Paradoxal, in zilele noastre nu reintoarcerea, ci eclipsa religiosului obliga regimul democratic sa se redefineasca, ba chiar mai mult, sa reconsidere locul credintelor in sanul sau.Cartea lui Gauchet ne invita sa ne intrebam cum putem intelege guvernarea noastra de catre noi insine in conditiile in care se pare ca ne-am eliberat cu adevarat de autoritatea zeilor, ba chiar si de cea a Zeului. Ce temei are transcendenta celor ce guverneaza fata de cei guvernati daca religiosul nu mai are nici o putere asupra politicului?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Iesirea din religie
Cartea Iesirea din religie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Iesirea din religie - Marcel Gauchet" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Liberalismul - Preda Marin Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Preda Marin
10,90 lei
Romania 2006. Starea economica inaintea aderarii - Constantin Anghelache Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Constantin Anghelache
57,00 lei
Politica si destin - Andrew Gamble Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Andrew Gamble
10,07 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica