Iesirea din cliseu: eseuri, cronici si impresii de lectura

Iesirea din cliseu: eseuri, cronici si impresii de lectura - Nicolae Rusu
Pret: 9,32 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIesirea din cliseu: eseuri, cronici si impresii de lectura
  • Autor: Nicolae Rusu
  • Editura: Niculescu
  • Colectia:
  • Categoria: Eseuri
  • ISBN: 978-973-748-661-5
  • An aparitie: 2012
  • Numar de pagini: 240
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Iesirea din cliseu: eseuri, cronici si impresii de lectura - Nicolae Rusu" de pe libraria ishop la pretul de 9,32 lei
Descriere carte:
Astazi se vorbeste tot mai mult de o criza a cartii si, mai ales, a cititorului de beletristica, despre existenta unei rivalitati intre carte si mijloacele moderne de informare si culturalizare a maselor, in special internetul. Unii oameni de cultura, resemnati in fata noilor realitati, considera ca astazi este important nu cat si ce se citeste si nici chiar daca se citeste in genere, ci ceea ce intelege cititorul din paginile pe care le mai rasfoieste. E vorba, deci, nu de cantitatea lecturilor, ci de calitatea textelor, de continutul lor.

In acest context, Mario Vargas Llosa preciza, intr-un eseu, ca "rolul autorului nu este sa-l tortureze pe cititor, ci prin fictiunea pe care i-o propune sa-l faca intr-un fel sau altul sa se simta bine". Este o tortura sau un deliciu lectura textelor autorilor contemporani? Raspunsul difera de la autor la autor, dar depinde in cele mai multe cazuri si de calitatea cititorului.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Iesirea din cliseu: eseuri, cronici si impresii de lectura
Cartea Iesirea din cliseu: eseuri, cronici si impresii de lectura in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Iesirea din cliseu: eseuri, cronici si impresii de lectura - Nicolae Rusu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Alfabetul de tranzitie - Cazimir Stefan Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Cazimir Stefan
15,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri