Identitate europeana

Identitate europeana - Grete Tartler
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIdentitate europeana
Comanda acum "Identitate europeana - Grete Tartler" de pe libraria ishop la pretul de 18,86 lei
Descriere carte:
Eseurile de fata pornesc de la unele consideratii cuprinse in volumul Europa natiunilor, Europa ratiunilor (Editura Cartea Romaneasca, 2001) si reprezinta substanta unor prelegeri tinute in primavara anului 2006.

Natiunile europene nu au pierdut ocazia sa se puna in cea mai buna lumina prin propria cultura, investind pe termen lung in diplomatia culturala. Respectul pentru alteritate, schimburile culturale, integrarea diplomatiei culturale in cursurile ministerelor afacerilor externe, la toate nivelurile, crearea de biblioteci si librarii ?europene", cursurile de limbi straine, programele si workshop-urile educationale etc., toate acestea au deschis pentru diplomati posibilitati de dialog, au fost un mod de a obtine apreciere in tara-gazda, de a crea flexibilitate si intelegere in spiritul acelei Europe kantian-pasnice (dedicate ratiunii, eticii, filosofiei morale) despre care vorbea Habermas. Diplomatia europeana a pus in valoare poliglotismul specific continentului si a reusit sa afirme in lume proiectul european, purtatorul unui mesaj istoric, al artei de a impaca si de a crea o convietuire armonioasa acolo unde fusese mostenita discordia.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Identitate europeana
Cartea Identitate europeana in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Identitate europeana - Grete Tartler" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Varietati conexe - Liviu Ornea Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Liviu Ornea
20,90 lei
Cum sa lecuiesti un fanatic - Amos Oz Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Amos Oz
18,00 lei
Eseuri de Duminica - Constantin Noica Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Constantin Noica
19,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri