Harfa de iarba. Arborele noptii si alte povestiri

Harfa de iarba. Arborele noptii si alte povestiri - Truman Capote
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roHarfa de iarba. Arborele noptii si alte povestiri
Comanda acum "Harfa de iarba. Arborele noptii si alte povestiri - Truman Capote" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Harfa de iarba (1951) este un microroman cvasi-autobio­grafic, narat din perspectiva unui adolescent care se izoleaza impreuna cu doua matusi nonconformiste de societatea sudista restrinsa de care apartin. Ei hotarasc sa traiasca in deplina libertate, intr-o casuta construita pe ramurile unui copac. Decizia este vazuta ca o jignire si amenintare de catre multi membri ai comunitatii, in frunte cu seriful si reverendul bisericii din localitate; asa incepe un adevarat razboi la scara redusa impotriva rebelilor.

Povestirile reunite in acest volum prezinta, in majoritate, protagonisti ce isi resimt acut singuratatea si izolarea, con­fruntindu-se cu o chinuitoare incapacitate de a iubi. Domnul Durere si Miriam iau o tenta supranaturala de cosmar, in timp ce Ultima usa inchisa (pentru care Capote a cistigat O. Henry Award in 1946) si Soimul fara cap capata accente de thriller psihologic. Fie ca sondeaza constiinte adulte prinse in crize de egoism pueril sau descrie fascinat mastile de adult pe care si le iau copiii, stilul este mereu de o transparenta eleganta, cu o nota de umor si melancolie.

Citind Harfa de iarba nu se poate sa nu-ti vina ideea unei poeticitati aparte aceea a spontaneitatii, a fanteziei si a placerii ce dau culoare unei vieti altfel pline de conformism si cumintenie. ( The Atlantic )

O carte plina de o cuceritoare caldura umana; prin veselia ei tandra, nostalgica te duce cu gindul la simpla bucurie de a trai. ( The New York Herald Tribune )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Harfa de iarba. Arborele noptii si alte povestiri
Cartea Harfa de iarba. Arborele noptii si alte povestiri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Harfa de iarba. Arborele noptii si alte povestiri - Truman Capote" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Colectionarul de istorie - Elisabeth Kostova Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Elisabeth Kostova
69,99 lei
Opus Dei - Benedicte Patrice Des Mazery Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Benedicte Patrice Des Mazery
23,18 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala