Ghidul vinurilor 2009

Ghidul vinurilor 2009 - Dan-Silviu Boerescu, Catalin Paduraru
Pret: 33,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGhidul vinurilor 2009
Comanda acum "Ghidul vinurilor 2009 - Dan-Silviu Boerescu, Catalin Paduraru" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Dupa succesul editiei 2008, inaugurala, cu cele doua tiraje epuizate ale sale, a doua editie a Ghidului vinurilor aduce, cum era si firesc, tot felul de noutati. In primul rand, in loc de 249 de vinuri, spumante si distilate, sunt prezentate 365 de licori, cate una pentru fiecare zi a anului. Evident, unele vinuri au disparut atat din rafturile magazinelor, cat si din paginile cartii, iar foarte multe altele, nou lansate, si-au facut loc, picatura cu picatura, spre crama de hartie. Au aparut doua seturi noi de informatii pentru bauturile prezentate, legate de temperatura de servire si de recomandarea de degustare (?de baut acum", ?va atinge apogeul in 3-5 ani", ?de pastrat in colectie minimum 10 ani" etc.). Am introdus in plus un mic tratat de tehnica degustarii, in care un mare specialist strain explica foarte plastic ce tipuri de pahare trebuie alese pentru felurite vinuri. [...] Ca urmare, in 2009 vinul va fi mai mult si mai bun. Iar cartile, pe masura!
Dan-Silviu Boerescu

Aceasta carte, desi este, in primul rand, un ghid, nu se vrea doar o carte tehnic(ist)a, ci si un ?cod al bunelor maniere" aplicabil in cazul acestei intalniri privilegiate cu vinul bun. Am dorit o apropiere mai prietenoasa de cititori, de tiparul de consum, putin mai aparte, al romanilor.
Asta nu inseamna ca am evitat unele detalii ?pedante", cum ar fi cel, nou introdus in aceasta editie, legat de temperatura de servire a fiecarui vin. Unele dintre aceste recomandari pot naste nedumeriri. Cei care-si vor fi insusit toate lectiile de vin pot incerca paliere diferite de temperatura, stiut fiind ca pana si un grad Celsius in plus sau in minus poate determina o modificare a perceptiei aromelor sau a zaharului rezidual.
Sper ca iubitorii vinului sa se poata orienta mai bine cu ajutorul ghidului si sa consolideze cererea bogata pe cunoastere si respect fata de valoare. In era postconsumerista, sa cautam vinurile care reprezinta esenta, reper, bucurie, credinta!
Catalin Paduraru

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ghidul vinurilor 2009
Cartea Ghidul vinurilor 2009 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ghidul vinurilor 2009 - Dan-Silviu Boerescu, Catalin Paduraru" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Intersectia Einstein - Samuel R. Delany Urmatoarea carte recomandata din categoria Diverse
Samuel R. Delany
15,53 lei
Mantuirea de dupa cumplita ratacire - Pavel Corut Urmatoarea carte recomandata din categoria Diverse
Pavel Corut
19,00 lei
Suflete cutezatoare - Octogon 87 - Pavel Corut Urmatoarea carte recomandata din categoria Diverse
Pavel Corut
9,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DiverseCarti recomandate din categoria Diverse