Ghetarul

Ghetarul - Serban Tomsa
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGhetarul
Comanda acum "Ghetarul - Serban Tomsa" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Intr-un oras imaginar, Christiana, un amfitrion misterios a strins laolalta oameni de tot felul - un scriitor, un sportiv, un calugar, un profesor, un doctor, un ofiter in rezerva, functionari pensionati, fosti securisti, victime si calai, inocenti si perversi, desfrinati si asceti - pentru a-i supune unui experiment, intr-un moment in care, obositi, plictisiti, debusolati, acestia nu mai asteapta nimic de la viata. Scosi din mediul lor obisnuit, smulsi din rutina si framintarile zilnice, se trezesc intr-un loc mai mult decit ciudat, unde amfitrionul mefistofelic ii obliga sa-si deruleze la nesfirsit amintirile. Iar locul cu pricina devine treptat-treptat un infern... Din care personajele, mai ales halucina(n)tul Tom Kastelka, incearca sa se elibereze prin fabulatie. Ghetarul lui Serban Tomsa este o naucitoare utopie negativa, o carte captivanta, cu scene vii, colorate, relatate alert, cu nerv si cu un haz rabelaisian, revelind o lume nebuna, condusa dupa legi stranii si proiecte funambulesti.  

? Ghetarul lui Serban Tomsa e facut din povesti. Unele neterminate, altele neincepute, asezate pe pagina cu gestul calm al unui dresor blind. Aluzia culturala sta in fundal, pindindu-l pe nestiutor, raplatindu-l pe opusul lui si mingiindu-i pe amindoi. E cartea generoasa - la citire si la recitire - a unui scriitor adevarat." (Calin-Andrei Mihailescu)

    ?O atmosfera stranie, cu personaje nu mai putin stranii... Momentele de realism magic, amestecul de principii si trecerea de la credibilitate la himeric sint cultivate anume spre a tine povestea in priza fantasta. Personajele, cu nume exotice, au un fel de biografie mecanica, strinsa intr-o masca si constrinsa intr-o functie. Episoadele nu tin insa cont de functionalitatea lor epica (redusa cit se poate) si se dezvolta baroc, facind golfuri de placere si deviind in verva." (Al. Cistelecan)  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ghetarul
Cartea Ghetarul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ghetarul - Serban Tomsa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ispita Intr-o Dimineata Ploioasa - NECULA Damian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
NECULA Damian
13,41 lei
Nebulon - Ruxandra Cesereanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ruxandra Cesereanu
21,75 lei
Inimi cicatrizate - Max Blecher Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Max Blecher
23,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana