Gheata

Gheata - Vladimir Sorokin
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGheata
Comanda acum "Gheata - Vladimir Sorokin" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Gheata este primul meu roman in care continutul conteaza in cel mai inalt grad si nu forma. El reprezinta o reactie la dezamagirea creata de intelectualismul modern. Civilizatia se naruie, oamenii se simt pierduti si ? incepand cu hrana si sfarsind cu iubirea ? devin biete produse ale tehnologiei. Ajungi sa duci dorul primitivismului, al necontaminarii initiale. Romanul meu vorbeste despre o secta care intruneste multe trasaturi ale unei organizatii totalitare, dar numai formal. Gheata nu vorbeste despre totalitarism, ci despre cautarea paradisului pierdut al sufletului.
Vladimir Sorokin

Acest roman reprezinta punctul culminant al operei lui Vladimir Sorokin. Tot ce a scris pana acum ne apare ca o pregatire pentru Gheata. Spre deosebire de celelalte scrieri ale sale, aici ideea nu duce la o dezintegrare a textului, dimpotriva, ea il organizeaza intr-o structura de o mare eleganta.
Citind cartea, am avut ferma convingere ca am de-a face cu un geniu. [?]
Aproape toate personajele lui sunt extrem de verosimile. Desi uneori ele sunt plasate in situatii ireale, le percepem ca absolut vii. Gheata devine astfel o lucrare epica de felul Sufletelor moarte a lui Gogol, in care sunt prezente toate tipurile majore ale societatii moderne, fiecare cu limbajul propriu. [?] Cartea este literalmente fascinanta prin compozitie si prin limpezimea transparenta a textului. Iti vine s-o recitesti iar si iar. Cred ca va avea numarul maxim posibil de cititori. Interpretarile pe care le genereaza Gheata nu vor fi probabil niciodata epuizate.
Revista Alph


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Gheata
Cartea Gheata in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Gheata - Vladimir Sorokin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fabrica de matase - Tash Aw Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Tash Aw
31,50 lei
Bel Ami - Guy De Maupassant Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Guy De Maupassant
25,65 lei
Paula - Isabel Allende Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Isabel Allende
28,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala