Gestiunea interna a profitabilitatii bancilor comerciale

Gestiunea interna a profitabilitatii bancilor comerciale - Grigore Lupulescu
Pret: 38,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGestiunea interna a profitabilitatii bancilor comerciale
  • Autor: Grigore Lupulescu
  • Editura: Editura Economica
  • Colectia: Finante - Contabilitate :: Banci si Economie Bancara
  • Categoria: Finante
  • ISBN: 978-973-709-534-3
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 258
  • Format carte: 17 x 24 cm
Comanda acum "Gestiunea interna a profitabilitatii bancilor comerciale - Grigore Lupulescu" de pe libraria ishop la pretul de 38,00 lei
Descriere carte:
Obiectivele lucrarii sunt orientate catre obtinerea unui model de calcul al profitabilitatii interne, fundamentat si implementat astfel incat sa contribuie la:

stabilirea rezultatelor fiecarui centru de activitate care sa poata influenta comportamentul managerilor si al salariatilor din subunitatile (decupajele) respective; elaborarea contului de profit sau pierdere la fiecare centru de activitate, incluzandu-se numai acele informatii care au o relatie evidenta cu activitatea subunitatii; obtinerea de informatii precise de catre salariati in legatura cu sistemul de lucru, sarcinile si performanta centrului respectiv.

Autorul lucrarii detaliaza etapele de obtinere a profitului, prin descrierea modului de realizare a lui in interiorul unei banci comerciale, respectiv, profitabilitatea bancara vazuta prin prisma managementului general al bancii - cel care este direct interesat sa stie: cu cine realizeaza profitul in interiorul bancii?; care este aportul managementului local la realizarea profitului de ansamblu al bancii?

Totodata sunt prezintate principalele parghii necesare a fi implementate intr-o banca comerciala pentru a se putea organiza o gestiune interna a profitabilitatii si anume: controlul de gestiune, sistemul de bugete si determinarea pretului de cesiune interna. Contributia autorului este relevanta prin solutia oferita in determinarea pretului de cesiune interna creand un model matematic stabilit cu ajutorul programarii liniare.

Prin modul de abordare a problematicii gestiunii interne a profitabilitatii prezenta carte constituie un sprijin real pentru toti cei interesati de domeniul financiar-bancar.

Prof. univ. dr. Ioan Nistor
Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-NapocaVezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Gestiunea interna a profitabilitatii bancilor comerciale
Cartea Gestiunea interna a profitabilitatii bancilor comerciale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Gestiunea interna a profitabilitatii bancilor comerciale - Grigore Lupulescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Economia crizelor - Curs-fulger despre viitorul finantelor - Nouriel Roubini, Stephen Mihm Urmatoarea carte recomandata din categoria Finante
Nouriel Roubini, Stephen Mihm
71,25 lei
Gestiunea financiara a portofoliului - Petre Brezeanu , Bogdan Prajisteanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Finante
Petre Brezeanu , Bogdan Prajisteanu
18,05 lei
Retail banking - Capraru Bogdan Urmatoarea carte recomandata din categoria Finante
Capraru Bogdan
23,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FinanteCarti recomandate din categoria Finante