Gaura din steag - Povestea unei reveniri si a unei revolutii

Gaura din steag - Povestea unei reveniri si a unei revolutii - Andrei Codrescu
Pret: 26,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGaura din steag - Povestea unei reveniri si a unei revolutii
Comanda acum "Gaura din steag - Povestea unei reveniri si a unei revolutii - Andrei Codrescu" de pe libraria ishop la pretul de 26,60 lei
Descriere carte:
Dupa 20 de ani

Este decembrie 1989 si Romania e in plina revolutie. Intre febra ?revolutiei in direct? si gerul de afara, poetul, jurnalistul, exilatul, ?dusmanul poporului? Andrei Codrescu revine in tara, pentru prima oara dupa plecarea sa, in 1965. Se confrunta cu prezentul dramatic si clocotitor, cu aleanurile adunate in 25 de ani, cu oameni traumatizati de comunism si de violentele recente, cu amintirile de atunci si fanteziile adolescentine ale intoarcerii triumfale. Dar, mai ales, se confrunta cu o realitate niciodata pe deplin reala, cu o   ghicitoare cu multe intelesuri si cu jocuri de oglinzi pe care entuziasmul si cinismul le fac, pe rand, greu de citit.

Scrisa si publicata in 1990, Gaura din steag este, in egala masura, cronica primelor zile ale Romaniei postrevolutionare si o introspectie in trecutul scriitorului. Ambele demersuri isi pastreaza prospetimea chiar si dupa 20 de ani, constituind atat un document de referinta ?din epoca?, cat   si o lectura exemplara, sincera, emotionanta, dulce-amara si care sileste cititorul sa puna sub semnul intrebarii propriile amintiri.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Gaura din steag - Povestea unei reveniri si a unei revolutii
Cartea Gaura din steag - Povestea unei reveniri si a unei revolutii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Gaura din steag - Povestea unei reveniri si a unei revolutii - Andrei Codrescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria romanilorCarti recomandate din categoria Istoria romanilor