Garda alba. Roman teatral (Insemnarile unui raposat)

Garda alba. Roman teatral (Insemnarile unui raposat) - Mihail Bulgakov
Pret: 56,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGarda alba. Roman teatral (Insemnarile unui raposat)
  • Autor: Mihail Bulgakov
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasicii Modernitatii
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1200-0
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 648
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Garda alba. Roman teatral (Insemnarile unui raposat) - Mihail Bulgakov" de pe libraria ishop la pretul de 56,95 lei
Descriere carte:
Fresca a razboiului civil din Rusia in 1918, Garda alba urmareste destinul familiei Turbin care, asemenea altor sustinatori ai tarului, este condamnata la dispa­ritie.

?De la inaltimile de unde i se deschide intreaga ?panorama? a vietii omenesti, Mihail Bulgakov ne pri­veste cu un suris cam rece si destul de trist. Neindoielnic, dintr-o asemenea perspectiva rosul si albul nici nu se mai disting; ceea ce conteaza este tragedia atitor vieti omenesti distruse? (Gheorghi Adamovici).

Punctul de plecare si nucleul ?povestii? din Roman teatral il constituie tot romanul Garda alba , intitulat initial Crucea de la miezul noptii . In intentia scriitorului, aceasta trebuia sa fie prima parte a unei trilogii pe tema razboiului civil, ale carui orori le traise ca martor si participant si care-l pusese in fata unor optiuni majore.

?In cele doua romane cuprinse in volumul de fata, Garda alba si Roman teatral , materialul brut al realitatii este prelucrat diferit, cum diferita este si distantarea vocii auctoriale de amanuntul biografic. Rezultatul? Doua texte scrise in registre stilistice complet diferite. Daca in Garda alba experienta dura a razboiului civil este transpusa artistic, conform legitatilor romanului istoric (in cazul acesta Bulgakov impletind maniera traditionala a la Tolstoi cu experimentele literaturii din anii ?20), in Roman teatral experienta, nu mai putin dura, a scrierii primului sau roman, a destinului dramatizarii lui si, implicit, a celor zece ani petrecuti in ambianta faimosului Teatru Academic de Arta din Moscova (MHAT) se transforma intr-o satira plina de umor, dar si de amaraciune.? (Ana-Maria Brezuleanu)
?Impregnat de pasiunea pentru vechiul oras si pentru oamenii sai, Garda alba isi captiveaza cititorul prin intensitatea ei devastatoare. Datorita dimensiunii lor universale, personajele lui Bulgakov sint astazi, dupa mai bine de o jumatate de secol, mai vii ca oricind.? ( The New York Times Book Review )
?Istoria operelor lui Bulgakov este istoria luptei lui Stalin pentru puterea politica absoluta.? (Ilona Kiss)  
?Ma intereseaza in cel mai inalt grad felul de viata al intelighentiei rusesti, o iubesc si socot ca, chiar si slaba, este o categorie importanta a tarii. Destinele ei imi sint apropiate, trairile ei imi sint dragi.? (Mihail Bulgakov)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Garda alba. Roman teatral (Insemnarile unui raposat)
Cartea Garda alba. Roman teatral (Insemnarile unui raposat) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Garda alba. Roman teatral (Insemnarile unui raposat) - Mihail Bulgakov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Trei intr-o barca - Jerome Jerome K. Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jerome Jerome K.
3,33 lei
Taiko - Eiji Yoshikawa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Eiji Yoshikawa
64,60 lei
Potopul (doua volume) - Henryk Sienkiewicz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Henryk Sienkiewicz
56,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala