G.Calinescu. A cincea esenta

G.Calinescu. A cincea esenta - Andrei Terian
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roG.Calinescu. A cincea esenta
Comanda acum "G.Calinescu. A cincea esenta - Andrei Terian" de pe libraria ishop la pretul de 34,15 lei
Descriere carte:
?Andrei Terian este (chiar daca nu fara unele discutii) cel mai bun produs al ultimului val de critici literari. Nu doar simplu ?spirit critic", ci adevarata ?natura critica", Andrei Terian s-a remarcat printr-o inteligenta ofensiva, euforica si spectaculoasa, contagioasa si caustica deopotriva, prin verva polemica si transanta atitudinala, ca si, nu mai putin, prin incisivitate si promptitudine in reactii, puse toate in subordinea unei rigori conceptuale si ideatice si a unei exigente aproape drastice in declinarea valorii. Andrei Terian e, pe scurt, dintre criticii care merita cititi mai intii pentru ei insisi si abia apoi pentru interpretarile si judecatile profesate, chiar daca acestea sint si ele mai mult decit meritorii." (Al. Cistelecan)

?Cartea lui Andrei Terian e o sinteza critica de o amploare, minutie si verva interpretativa inca nemaiintilnite la noi in bibliografia, atit de abundenta totusi, despre G. Calinescu. Esteo lucrare de referinta, care va ramine. Ea marcheaza simbolic aparitia unui nou reprezentant
stralucit al unei generatii tinere care a inceput deja si continua alert sa innoiasca domeniul studiilor noastre literare." (Paul Cornea)

?Nimeni n-a analizat mai minutios opera critica a lui G. Calinescu, formulind totodata obiectii si remarci mai pertinente. Cartea lui Andrei Terian este temeinica, bine informata, bine scrisa si conceputa, contributie de aici incolo inconturnabila cind vom dori sa ne ocupam de G. Calinescu." (Nicolae Manolescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre G.Calinescu. A cincea esenta
Cartea G.Calinescu. A cincea esenta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "G.Calinescu. A cincea esenta - Andrei Terian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lumea ca o carte - Mihai Cimpoi Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Mihai Cimpoi
16,15 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara