Fragmente de Apocalipsa

Fragmente de Apocalipsa - Gonzalo Torrente Ballester
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFragmente de Apocalipsa
Comanda acum "Fragmente de Apocalipsa - Gonzalo Torrente Ballester" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Fragmente de Apocalipsa, publicata in 1977 si recompensata cu prestigiosul Premiu al Criticii, este o scriere despre procesul scriiturii, un jurnal de creatie, o savuroasa parodie a tuturor ?ismelor?, care ia in raspar conventiile literare, fixatiile, prejudecatile autorilor si, deopotriva, pe cele ale cititorilor de romane. Spre deosebire de alte carti ce apartin aceluiasi curent, Fragmente de Apocalipsa nu este insa o constructie intelectuala seaca, un joc literar artificios si complicat, menit doar sa puna in valoare ingeniozitatea si eruditia scriitorului. Romanul lui Torrente Ballester propune personaje si situatii vii, emotionante si seducatoare, o lume tratata, in acelasi timp, cu ironie, umor si o adanca intelegere a celor omenesti.
Un romancier batran inventeaza un ravasitor personaj feminin, cu care sa imparta patul si ideile literare; vikingii invadeaza capitala Galiciei, in plin secol XX, deghizati in indieni americani; un arhitect medieval, aflat in blocaj de inspiratie, calatoreste in viitor pentru a-si vedea opera terminata si apoi se intoarce in vremea lui pentru a o incepe. Acestea sunt doar cateva dintre evenimentele stranii si comice ale povestii spuse de Torrente Ballester intr-un discurs invaluitor, care jongleaza abil cu mai multe tonalitati si paliere stilistice.
Gonzalo Torrente Ballester (1910-1999) este unul dintre cei mai interesanti reprezentanti ai tendintei hibride, experimentalo-postmoderne, ce s-a manifestat in romanul spaniol, cu precadere in deceniul al optulea si la inceputul deceniului al noualea ale secolului XX.
Nascut la Galicia in 1910, Torrente Ballester s-a impus in principal ca autor de romane si povestiri, dar si ca jurnalist, eseist si critic de teatru.
A trait la Madrid, la Pontevedra si in America, unde a petrecut sapte ani ca profesor de literatura spaniola. Dupa intoarcerea in Spania, a lucrat ca profesor intr-o scoala din Salamanca, oras in care s-a stins din viata in 1999.
Mult apreciat si celebrat pentru creatia sa, el a fost ales membru al Academiei Regale Spa?niole in 1975, iar in 1985 i-a fost decernat Premiul Cervantes.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fragmente de Apocalipsa
Cartea Fragmente de Apocalipsa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fragmente de Apocalipsa - Gonzalo Torrente Ballester" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Scrisorile divinei marchize - Marie de Rabutin Chantal Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Marie de Rabutin Chantal
23,65 lei
Colectionarul - John Fowles Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Fowles
21,75 lei
Tainele donei Isabel - Jean Daniel Baltassat Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jean Daniel Baltassat
19,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala