Fragmente critice. Vol. IV

Fragmente critice. Vol. IV - Eugen Simion
Pret: 3,68 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFragmente critice. Vol. IV
Comanda acum "Fragmente critice. Vol. IV - Eugen Simion" de pe libraria ishop la pretul de 3,68 lei
Descriere carte:
"Este raspandita opinia ca tinerii filosofi din anii 30 formeaza o apa si un pamant, gandesc toti la fel, au aceleasi proiecte si aceleasi solutii. E fals, diferentele dintre ei, in chestiuni capitale pentru lumea romaneasca, sunt mari. Cioran, cel mai turbulent dintre criterionisti, vrea o sincronizare radicala si rapida cu Occidentul industrializat. Pentru a facilita acest proces, el preconizeaza lichidarea sociala a taranilor si a valorilor morale pe care ei le reprezinta, a miturilor, traditiilor care ne tin legati de inertia rasariteana. Mircea Vulcanescu mizeaza, dimpotriva, pe satul etern, satul profund, satul metafizic romanesc si scrie, negru pe alb, ca tot ceea ce reprezinta valoare in lumea romaneasca a iesit din spatiul satului sau, cel putin, a trecut prin el. Cum se impaca aceste puncte de vedere ? Nu se impaca, coexista. Vine, apoi, socraticul Petre Tutea (singurul geniu pe care it recunosc Eliade si Cioran!) si spune ca o batrana credincioasa din Baragan e mai inteleapta decat filosoful Kant..."

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fragmente critice. Vol. IV
Cartea Fragmente critice. Vol. IV in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fragmente critice. Vol. IV - Eugen Simion" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Secretele romanului „Ingeri si demoni“ - Dan Burstein, Arne de Keijyer (editori) Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Dan Burstein, Arne de Keijyer (editori)
37,05 lei
Scriitori romani - Doina Rusti Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Doina Rusti
28,48 lei
Memoria vegetala - Umberto Eco Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Umberto Eco
36,09 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara