Foxtrot XX

Foxtrot XX - Razvan Petrescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFoxtrot XX
Comanda acum "Foxtrot XX - Razvan Petrescu" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Premiul Radio Romania Cultural pentru Proza  pentru anul 2008

Un text panoramic al sfirsitului secolului XX, in ritm de foxtrot, cu multiple prize erotice parodice (XX), beletristice, cinematografice, politice si sociale, cartea contine, de fapt, zeci de romane nescrise inca. Toate exhiba o galerie de foto- si audiograme ce reconstituie societatea romaneasca in prezentul continuu al unei lumi-puzzle, derapind intr-o literatura a risului si a nostalgiei incurabile.

?Un talent intr-adevar de exceptie, Razvan Petrescu e inconfundabil." (Mircea Nedelciu)

?Omul acesta are atita singe rodnic in vene, incit, daca eu aveam energiile lui latente, eram cineva." (Mircea Horia Simionescu)

?Devorat de vremi, masivul prozei scurte romanesti din ultimele decenii se va subtia in citeva statui extatice, cea a lui Razvan Petrescu dindu-le celorlalte fragila umbra generoasa, adinca, ironica, subtila." (Calin-Andrei Mihailescu)

?Razvan Petrescu este, pur si simplu, cel mai bun autor de proza scurta de la noi. Daca el ar scrie cite un volum de povestiri pe an (poate chiar si mai rar), acest gen ar trebui cu desavirsire interzis tuturor celorlalti scriitori. N-ar mai avea nici un sens." (Marius Chivu)

?Fragil si dur, casant si inoxidabil, incomod pentru ceilalti, dar mai ales pentru el insusi, Razvan Petrescu e un maestru al deceptiei si disperarii, cind invaluite in umor, cind exhibate ca o rana acuzatoare. Forta lui e stilul si ascutimea observatiei, instrumentul de predilectie - bisturiul." (Dumitru Radu Popa)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Foxtrot XX
Cartea Foxtrot XX in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Foxtrot XX - Razvan Petrescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Visul de iarna al Isabellei - Ioan-Mihai Cochinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ioan-Mihai Cochinescu
22,99 lei
Opere complete 6 - Nedelcovici Bujor Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Nedelcovici Bujor
47,41 lei
Opere. Volumul IX. Publicistica - Tudor Arghezi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Tudor Arghezi
78,13 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana