Fond funciar. Culegere de jurisprudenta

Fond funciar. Culegere de jurisprudenta - Denisa Livia Baldean, Gabriela Cristina Frentiu
Pret: 70,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFond funciar. Culegere de jurisprudenta
Comanda acum "Fond funciar. Culegere de jurisprudenta - Denisa Livia Baldean, Gabriela Cristina Frentiu" de pe libraria ishop la pretul de 70,00 lei
Descriere carte:
Cartea de fata, nascuta la circa 18 ani de la aparitia Legii fondului funciar nr. 18/1991 si la 4 ani de la modificarea acesteia prin Legea nr. 247/2005, este o reflectare a modalitatii in care vasta problematica aparuta in materia fondului funciar a fost solutionata de instantele din raza teritoriala a Curtii de Apel Cluj.

Intrucat una dintre principalele deficiente cu care se confrunta sistemul judiciar roman, cu incidenta asupra calitatii actului de justitie si a credibilitatii justitiei, este practica judiciara neunitara si aplicarea neunitara a legislatiei in vigoare, am incercat, prin prezenta lucrare, sa contribuim, mai mult sau mai putin, la cristalizarea unei jurisprudente care sa constituie un ghid de orientare pentru teoreticienii si practicienii dreptului.

Intr-o societate in care abundenta legilor si modificarea lor rapida nu au timpul necesar pentru a fi retinute in comportamentul de zi cu zi al cetateanului se simte nevoia unei contributii la asigurarea certitudinii si sigurantei in acest domeniu.

In realizarea prezentei lucrari de jurisprudenta in materia fondului funciar s-a pornit de la considerentul ca in prezent solutionarea cauzelor in acest domeniu se incheie la nivelul tribunalelor, astfel ca diferitele moduri de interpretare a textelor de lege de catre fiecare instanta de control judiciar pot genera o practica neuniforma, cu consecinte directe si nefaste in primul rand asupra justitiabilului.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fond funciar. Culegere de jurisprudenta
Cartea Fond funciar. Culegere de jurisprudenta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fond funciar. Culegere de jurisprudenta - Denisa Livia Baldean, Gabriela Cristina Frentiu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurisprudentaCarti recomandate din categoria Jurisprudenta