Fiziologul latin/ Bestiarul iubirii

Fiziologul latin/ Bestiarul iubirii - Richard de Fournival
Pret: 20,85 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFiziologul latin/ Bestiarul iubirii
  • Autor: Richard de Fournival
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Medievala
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 973-46-0368-X
  • An aparitie: 2006
  • Numar de pagini: 176
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Fiziologul latin/ Bestiarul iubirii - Richard de Fournival" de pe libraria ishop la pretul de 20,85 lei
Descriere carte:
Editie bilingva. Editie ingrijita, traducere din latina si franceza veche, note si studiu de Anca Crivat. Sursa fundamentala a gindirii simbolice europene, Fiziologul , redactat initial in limba greaca si tradus, adaptat si reelaborat in toate limbile de cultura ale Evului Mediu, a cunoscut o popularitate concurata doar de aceea a Bibliei. Imbinind stiinta pagina si exegeza alegorica promovata de teologia crestina a primelor secole, micul tratat reprezinta o referinta comuna pentru literatura si arta medievale, iar ecourile sale se regasesc in texte de naturi diferite, de la cele teologice la cele alchimice, de la tratatele de morala la poezia de dragoste. Volumul ofera prima traducere romaneasca a celei mai importante versiuni latine, Fiziologul latin B , care constituie, la rindul sau, una dintre cele mai frecventate surse ale unui gen iubit cu predilectie de publicul medieval de toate nivelurile: bestiarul. Intre multiplele avataruri ale acestuia din urma, Bestiarul iubirii , elaborat in prima jumatate a secolului al XIII-lea de catre Richard de Fournival, medic, teolog si poet de o mare deschidere intelectuala, prezinta extrem de interesanta particularitate de a reuni in acelasi text doua traditii cu un grad ridicat de codificare: indelungata traditie alegorico-moralizatoare a Fiziologului si aceea mai tinara a iubirii curtenesti.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fiziologul latin/ Bestiarul iubirii
Cartea Fiziologul latin/ Bestiarul iubirii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fiziologul latin/ Bestiarul iubirii - Richard de Fournival" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Studia Phaenomenologica vol.VI/2006 - Gabriel Cercel & Cristian Ciocan (Ed.) Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Gabriel Cercel & Cristian Ciocan (Ed.)
31,50 lei
Raul - Paul Ricoeur Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Paul Ricoeur
14,25 lei
Confucius. O Biografie - Jonathan Clements Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Jonathan Clements
13,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie