Fiul lui Dumnezeu si mistica evreiasca

Fiul lui Dumnezeu si mistica evreiasca - Moshe Idel
Pret: 66,03 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFiul lui Dumnezeu si mistica evreiasca
  • Autor: Moshe Idel
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Plural. M
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-46-1809-5
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 720
  • Format carte: 145 x 225
Comanda acum "Fiul lui Dumnezeu si mistica evreiasca - Moshe Idel" de pe libraria ishop la pretul de 66,03 lei
Descriere carte:
Volum premiat in 2007 cu National Jewish Book Award in Scholarship  

Prima incercare de abordare a temei filiatiei divine asa cum este ea tratata in ansamblul misticii evreiesti, volumul analizeaza o categorie religioasa ce a precedat perceperea lui Isus ca Fiu al lui Dumnezeu, precum si modul cum a fost imbogatita aceasta categorie si cum au aparut diferitele modele, uneori independent de formele specifice pe care ea le-a asumat in crestinism. Pornind de la ipoteza ca teoria lui Filon a avut un impact asupra formelor de filiatie din crestinism, autorul discuta o serie de texte iudaice medievale aparute in urma intilnirilor cu mostenirea speculativa greaca, din punctul de vedere al creativitatii iudaice pe care aceste intilniri au declansat-o.  

Cu o eruditie impresionanta si o intelegere patrunzatoare, Moshe Idel a cercetat o dimensiune mult timp neglijata a misticismului evreiesc: tema filiatiei divine. Mergind de la Biblia ebraica la Freud si dincolo de el, opera monumentala a lui Idel analizeaza caracterul distinctiv al ideilor de filiatie din mistica iudaica, precum si relatia lor cu perspectiva crestina asupra lui Isus ca Fiu intrupat al lui Dumnezeu. Volumul lui Moshe Idel este un tur de forta al istoriei intelectuale, o realizare importanta atit pentru misticismul evreiesc, cit si pentru dialogul interreligios. (Bernard McGinn)  

Se considera tot mai mult ca, in studiul misticismului evreiesc, Moshe Idel poate fi comparat cu Gershom Scholem. Cartea sa despre conceptul de filiatie in Cabala este o imbinare extraordinara de eruditie si ipoteze imaginative. Existenta unui iudaism intelectual este conditionata de lectura lui Idel, indiferent de afinitatile spirituale. (Harold Bloom)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fiul lui Dumnezeu si mistica evreiasca
Cartea Fiul lui Dumnezeu si mistica evreiasca in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fiul lui Dumnezeu si mistica evreiasca - Moshe Idel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Septuaginta 4/ Tomul I. Psalmii, Odele, Proverbele, Ecleziastul, Cintarea Cintarilor - Cristian Badilita (coordonator), Francisca Baltaceanu (coordonator), Monica Brosteanu (coordonator), Ioan-Florin Florescu (coordonator) Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Cristian Badilita (coordonator), Fran...
61,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie