Filosofia politica a lui Platon

Filosofia politica a lui Platon - Vasile Musca, Alexander Baumgarten
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFilosofia politica a lui Platon
Comanda acum "Filosofia politica a lui Platon - Vasile Musca, Alexander Baumgarten" de pe libraria ishop la pretul de 21,28 lei
Descriere carte:
Traducerea in limba romana a textelor selectate din opera politica platoniciana de Anca Crivat, Elena Popescu, Andrei Cornea, Catalin Partenie. Gindirea politica europeana este fundamentata pe o serie de concepte, surse pe care le purtam in noi ca pe o suma de decizii tacite ce ne constituie ca fiinte destinate unei comunitati. Meditatia asupra filosofiei politice a lui Platon este un exercitiu de reconstituire arheologica a acestor surse. Volumul continua initiativa dialogului in jurul Filosofiei politice a lui Aristotel si propune acum un dialog al traditiilor si al exegezelor platonizante, fiind in egala masura un ghid in studiul platonismului politic si un spatiu receptiv al diversitatii interpretilor. Cuprins: Mitul lui Glaucos (Andrei Cornea) • Filosofie si libertate. Mitul pesterii si conditia politicului la Platon (Vasile Musca) • Despre tiranie si alte neintelegeri (Adela Cimpean) • Doua morfologii politice si o istorie (Andrei Bereschi) • Ahile si Ulise. Stapinirea adevarului si modelul politic al Republicii (Alexander Baumgarten) • Un exercitiu logic si politic in Omul politic a lui Platon (Mihai Maga) • Inca o data Platon. Jan Patocka si grija fata de suflet (Mihai Maci) • Platon si politica erotica. De la cel sedus la cel redus (Anton Adamut) • Platon, politica si spiritul „totalitarismului estetic” (Sorin Borza)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Filosofia politica a lui Platon
Cartea Filosofia politica a lui Platon in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Filosofia politica a lui Platon - Vasile Musca, Alexander Baumgarten" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Firea Romanilor - Daniel Barbu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Daniel Barbu
14,85 lei
Tehnici De Manipulare - Bogdan Ficeac Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Bogdan Ficeac
15,75 lei
Temeiurile filozofice ale liberalismului - Francisco Vergara Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Francisco Vergara
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica