Filocalia

Filocalia -
Pret: 62,13 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFilocalia
  • Autor:
  • Editura: Universalia
  • Colectia:
  • Categoria: Religie
  • ISBN:
  • An aparitie: 2001
  • Numar de pagini: 0
  • Format carte:
Comanda acum "Filocalia - " de pe libraria ishop la pretul de 62,13 lei
Descriere carte:
Editia de fata , in 2 volume, cuprinde Filocalia de la Schitul Podromul , versiunea romaneasca, realizata in diferite etape, a Filocaliei venetiene, "pre-scrise" (copiate si dactilografiate), si duse la bun sfarsit la "5 ianuarie, anul Mantuirii 1922", "cu ajutorul lui Dumnezeu Celui Intreit Sfant", cum citim la finele manuscrisului. O vasta operatie de traducere si retraducere careia i se adauga versiunea unor texte mai noi si introducerea in premiera a unor autori si titluri ce apartin scrierilor filocalice, incheie un orizont al receptarii scrierilor trezvitoare pre limba romana, avand ca "scopos" - cum citim in Filocalia de la Podromul - curatirea de patimi, despatimirea si savarsirea rugaciunii inimii si a mintii. Opera aceasta colectiva si individuala, implinita de carturarii din manastirile moldovenesti, si-a intins un capat de pod exemplar in osardia monahilor carturari de la Prodromul.
Doina Uricariu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Filocalia
Cartea Filocalia in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Filocalia - " sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
DIAVOLUL - PAPINI, Giovanni Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
PAPINI, Giovanni
23,75 lei
Mica Biblie cu icoane la indemana tuturor crestinilor - Nicodem, Episcopul Husilor, Arhim. Iuliu Scriban, Iconom. Pavel Savin Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Nicodem, Episcopul Husilor, Arhim. Iu...
41,31 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie