Fiica groparului

Fiica groparului - Joyce Carol Oates
Pret: 46,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFiica groparului
Comanda acum "Fiica groparului - Joyce Carol Oates" de pe libraria ishop la pretul de 46,55 lei
Descriere carte:
Reputatia prodigioasei autoare nord-americane Joyce Carol Oates se bazeaza pe un talent urmarit, de-a lungul carierei, cu o indaratnicie ajunsa proverbiala. Bibliografia ei numara, de la debutul care se produce in anul 1964 cu romanul The Shudderig Fall , peste cincizeci de titluri de romane si numeroase alte volume de proza scurta, teatru si eseuri. Premiile si nominalizarile pe care le primeste, precum si statutul de bestseller pe care il ating multe din volumele autoarei ii confera o notorietate aparte in peisajul literaturii americane, nu de putine ori numele ei fiind asociat neoficial cu o nominalizare la Premiul Nobel. Pentru   them primeste National Book Award in 1970, iar in 1996 primeste PEN/Malamud Award pentru excelenta in arta prozei scurte; Blondes (in curs de aparitie la Curtea Veche Publishing) primeste, in 2000 si 2001, nominalizari pentru Pulitzer Prize si pentru National Book Awards, iar Fiica groparului este nominalizata pentru National Book Critics Circle Award for Fiction in 2007. Prestigiul ei este intarit si de o lunga cariera universitara (din 1978 preda literatura si Creative Writing la Princeton). Un amanunt anecdotic: la Princeton ii incurajeaza primele tentative scriitoricesti lui Jonathan Safran Foer.

America dinaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Privit de departe, acesta este Taramul Fagaduintei, al tolerantei. Familia Schwart insa, refugiata din Germania nazista, descopera cu totul altceva. O lume in care clocoteste ura fata de orice este strain.

Singura slujba pe care capul familiei, fost profesor de liceu, reuseste sa o obtina este aceea de gropar si ingrijitor de cimitir. Macinat de frustrari si cu un psihic tot mai afectat, Jacob Schwart isi impinge irecuperabil familia in ruina. Cei doi fii fug de acasa, iar mezina, Rebecca, se instraineaza tot mai tare. Totul culminand cu o tragedie care o azvarle mult prea devreme pe fiica groparului in torentul zbuciumat al vietii.

Astfel incepe un naucitor pelerinaj prin America, o odisee a alegerilor gresite si a nevoii darze de-a le indrepta printr-o reinventare izbavitoare de sine. ?Tu te-ai nascut aici, tie nu-ti vor face nimic? sunt cuvintele profetice ale groparului rostite cu o secunda inaintea clipei ce avea sa marcheze destinul fiicei sale. Profetie care, asemenea profetiilor biblice, nu doar ca se va dovedi adevarata, ci isi va si dezvalui multiplele intelesuri.
Mircea Pricajan

? Fiica groparului reprezinta apogeul lui Carol Oates: hipnotica, intensa si unica in viziunea si forta ei.?
Scott Turow

?Un roman remarcabil, venind de la o scriitoare care ne-a dat enorm. Dar acum, cu Fiica groparului , ne ofera capodopera ei, o marturie captivanta despre puterea de recuperare a spiritului omenesc.?
Michael Connelly


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fiica groparului
Cartea Fiica groparului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fiica groparului - Joyce Carol Oates" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Clubul iubitoarelor de ciocolata - Carole Matthews Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Carole Matthews
33,16 lei
Amante si regine (Saptamana financiara) - Benedetta Craveri Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Benedetta Craveri
9,50 lei
Templul Zorilor - Yukio Mishima Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Yukio Mishima
29,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala