Fiesta

Fiesta - Ernest Hemingway
Pret: 35,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFiesta
  • Autor: Ernest Hemingway
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor ?ernest Hemingway?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1049-5
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 288
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Fiesta - Ernest Hemingway" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
Fiesta este romanul de debut al lui Ernest Hemingway. Actiunea se concentreaza in jurul unui grup de americani expatriati care traiesc la Paris si fac sistematic excursii prin Franta si Spania. Naratorul acestui roman scris la persoana intii este Jake, fost combatant in Primul Razboi Mondial. Jake sufera de pe urma unei rani misterioase, ce il impiedica sa aiba o relatie sexuala cu personajul feminin central al cartii, Brett Ashley. Pe parcursul intregii carti Brett si prietenii ei calatoresc, se distreaza, se indragostesc sau doar flirteaza, dar nu reusesc sa alunge un sentiment straniu, de goliciune, de vid, specific ?generatiei pierdute? de dupa razboi. Desi pentru Hemingway a reprezentat debutul in roman, Fiesta este una din marile carti ale secolului XX. Forta narativa a autorului, stilul aparent simplu, dar foarte expresiv, talentul sau incontestabil de povestitor si abilitatea de a crea personaje memorabile fac din volumul de fata o capodopera a literaturii universale.

"Hemingway nu s-a ascuns niciodata intr-un turn de fildes. Stia prea bine ca substanta operei unui artist este artistul insusi, viata si trairile lui, si a reusit ceea ce putini scriitori din epoca lui sau dintotdeauna au izbutit sa faca: sa devina, ca om si in vazul lumii in mijlocul careia traia, imaginea vie a semnificatiei celei mai autentice si mai profunde a operei sale, iar acest lucru a continuat sa-l faca neabatut si cu cea mai deplina onestitate pina in momentul mortii." (Tennessee Williams)  
"Hemingway a fost unul dintre cei mai straluciti, mai indrazneti si mai rigurosi stilisti din intreaga literatura universala, urmarind neclintit principalul scop al artei sale: acela de a surprinde insasi esenta umanitatii, asa cum apare ea in spectacolul tragicomic al vietii. Iar cei care l-au cunoscut pot depune marturie ca era la fel de bun ca om pe cit a fost ca scriitor." (William Faulkner)
"Scriitorul adevarat este un om singur. Si, pe masura ce creste in ochii celorlalti, se cufunda tot mai mult in singuratate. Iar daca este suficient de bun, in fiecare zi e nevoit sa se confrunte cu eternitatea sau cu absenta ei. Pentru un scriitor adevarat, fiecare carte este un nou inceput, o noua incercare de a atinge ceva care ramine mereu de neatins." (Ernest Hemingway)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fiesta
Cartea Fiesta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fiesta - Ernest Hemingway" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Arta de a nu scrie un roman  - Jerome K. Jerome Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jerome K. Jerome
18,90 lei
Amurg - Osamu Dazai Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Osamu Dazai
23,70 lei
Lanark: O viata in patru carti - Gray Alasdair Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gray Alasdair
44,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala