Festivalul International de Poezie "Oskar Pastior" Sibiu 2007

Festivalul International de Poezie "Oskar Pastior" Sibiu 2007 -
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFestivalul International de Poezie "Oskar Pastior" Sibiu 2007
  • Autor:
  • Editura: Art
  • Colectia:
  • Categoria: Poezie
  • ISBN: 978-973-124-322-1
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 272
  • Format carte: paperback, 170x240
Comanda acum "Festivalul International de Poezie "Oskar Pastior" Sibiu 2007 - " de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Festivalul International de Poezie ?Oskar Pastior" de la Sibiu a reunit la prima editie, din anul 2007, poeti din numeroase tari europene, care se revendica, in buna masura, din traditia modernismului experimental sau a avangardismului; pentru cei invitati, limba nu reprezinta doar un mijloc de exprimare poetica, ci este substanta poetica in sine. Demersul acestui festival nu a urmarit sa favorizeze o anumita orientare in poezie, cat mai ales sa acorde atentia cuvenita limbajului poetic - atit de diferit de la tara la tara, de la individ la individ -, adica tocmai materiei prime a poeziei. Lecturile publice si discutiile au pus in lumina faptul ca, dincolo de diferentele specifice si de multitudinea idiomurilor scrise si vorbite, exista un spatiu mental comun poeziei europene.

  Unicitatea intalnirilor dintre autori si public, dintre stilurile lor poetice, diferite in sine, produce tocmai acea atmosfera singulara - dar efemera -, in care limbajul poetic transcende granitele lingvistice sau geografice. Or, antologia de fata isi propune sa salveze atmosfera singulara de efemerul consubstantial ei, sa o imortalizeze si sa o redea in scris publicului care nu a avut ocazia sa o traiasca pe viu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Festivalul International de Poezie "Oskar Pastior" Sibiu 2007
Cartea Festivalul International de Poezie "Oskar Pastior" Sibiu 2007 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Festivalul International de Poezie "Oskar Pastior" Sibiu 2007 - " sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
ALCOOLS / ALCOOLURI - Apollinaire, Guillame (ex) Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Apollinaire, Guillame (ex)
17,10 lei
Poezii (editia a II-a) - Geo Dumitrescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Geo Dumitrescu
13,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie