Fericire si lege morala la Kant

Fericire si lege morala la Kant - Rodica Croitoru
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFericire si lege morala la Kant
  • Autor: Rodica Croitoru
  • Editura: All
  • Colectia: Opere Kant
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 973-571-862-6
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 192
  • Format carte:
Comanda acum "Fericire si lege morala la Kant - Rodica Croitoru" de pe libraria ishop la pretul de 14,16 lei
Descriere carte:
Cartea Fericire si lege morala de Rodica Croitoru analizeaza, pe de-o parte, inclinatia naturala a omului catre fericire si, pe de alta parte, sanctionarea acesteia de legea morala. In filosofia kantiana, relatia in discutie parcurge un traseu surprinzator, de la opozitia totala (pe motivul ca prima reprezinta pozitia dorintelor sensibilitatii, iar a doua a judecatii rationale), pana la preluarea treptata a fericirii in unele forme morale, culminand in operele tarzii ( Metafizica moravurilor ) cu atragerea fericirii in insusi miezul moralitatii, respectiv in datoriile pe care omul le are fata de el insusi. Prin tematica sa morala si antropologica, ce apeleaza la patru dintre lucrarile kantiene ( Intemeierea metafizicii moravurilor, Critica ratiunii practice, Antropologia din perspectiva pragmatica),   lucrarea de fata pregateste receptivitatea cititorului pentru operele kantiene practice, fiind adresata atat specialistului cat si persoanelor cultivate, interesate de problema mereu actuala a fericirii.

Rodica Croitoru este presedintele Sociatatii Kant din Romania, pe care a infiintat-o in 1990, societate afiliata la Kant Gesellschaft si North American Kant Society. A fost profesor invitat la Univesrsitatea Emory, Atlanta si Universitatea de Stat din Memphys, S.U.A., la Universitatea Crestina, Universitatea de Stat din Hong Kong si Universitatea din Atena, precum si profesor asociat la Universitatea din Potiers. In anul 2002 si 2005 a fost aleasa femeia anului de catre Institutul Biografic American. In prezent, este cercetator stiintific principal la Institutul de Filosofie si Psihologie ?C. Radulescu-Motru? din Bucuresti.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fericire si lege morala la Kant
Cartea Fericire si lege morala la Kant in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fericire si lege morala la Kant - Rodica Croitoru" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Metafizica noastra de toate zilele - Stefan Afloroaei Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Stefan Afloroaei
37,80 lei
Nasterea Filosofiei - Nietzsche Friedrich Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Nietzsche Friedrich
7,63 lei
Istoria filosofiei islamice - Henry Corbin Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Henry Corbin
31,54 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie