Fenomenul Pitesti

Fenomenul Pitesti - Ierunca Virgil
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFenomenul Pitesti
  • Autor: Ierunca Virgil
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Istorie
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-50-0731-7
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 126
  • Format carte: 13x20 cm
Comanda acum "Fenomenul Pitesti - Ierunca Virgil" de pe libraria ishop la pretul de 14,40 lei
Descriere carte:
Ceea ce s-a petrecut la inchisoarea din Pitesti intre 1949 si 1952 merita un loc aparte in inspaimantatorul repertoriu al ororilor concentrationare ale veacului al XX-lea.'Fenomenul Pitesti' apartine aceluiasi registru, la care vine insa cu o trasatura specifica: utilizarea sistematica a torturarii detinutilor de catre alti detinuti. Ideea ii apartine pedagogului sovietic Makarenko (1888-1939), specialist in delincventa juvenila si partizan al reeducarii detinutilor tineri cu ajutorul detinutilor mai vechi, aflati pe calea cea buna, dar facand parte din aceeasi clasa de varsta. Virgil Ierunca povesteste una dintre cele mai cumplite experiente de dezumanizare pe care le-a cunoscut epoca noastra. Detinuti torturati cu un sadism de-a dreptul extravagant – daca sadismul poate fi astfel –, tortionarii lor impunandu-le sa tortureze la randul lor, ca sa li se conteste insasi calitatea de victime. In ultima faza a ciclului, nefericitii sunt constransi sa-si tortureze cei mai buni prieteni, ca dovada a convertirii lor launtrice. Toata lumea a fost torturata, toata lumea a torturat. Cei morti acolo si cei care au supravietuit au fost privati pana si de propria lor nefericire. Virgil Ierunca a avut curajul sa intre in acest infern si sa-i devina istoric, pentru edificarea generatiilor viitoare.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fenomenul Pitesti
Cartea Fenomenul Pitesti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fenomenul Pitesti - Ierunca Virgil" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Comisia Internationala pentru Studierea Holocaustului in Romania ? Raport Final - Radu Ioanid, Tuvia Friling, Mihail E. Ionescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Radu Ioanid, Tuvia Friling, Mihail E....
0,00 lei
Reflectii asupra Revolutiei Franceze - Francois Furet Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Francois Furet
28,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie