Femeia in rosu

Femeia in rosu - Adriana Babeti, Mircea Mihaies, Mircea Nedelciu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFemeia in rosu
Comanda acum "Femeia in rosu - Adriana Babeti, Mircea Mihaies, Mircea Nedelciu" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Prefata de Mircea Cartarescu Postfata de Martin Adams Mooreville   Editia a III-a ? Femeia in rosu este considerata o carte de virf a valului celui mai recent de literatura romana, un roman postmodern. Un etalon al romanului romanesc.? (Ion Bogdan Lefter) ? Femeia in rosu , demonstratie teoretica si practica de virtuozitate, este o etalare de forta exact in momentul in care viata se pregateste sa-si ia revansa asupra artificialului, adica atunci cind memoriile, autofictiunea, jurnalele si dezlantuirile amoroase dadeau sa ecluzeze manierata, stilata, rafinata ?doamna? optzecista.? (Simona Sora) ?E o carte- puzzle , multietajata, minutios imbricata, in care alterneaza registre si tonuri narative de o neobisnuita bogatie si in care ?peticele? intertextuale realizeaza un colaj in care nuantele diverselor epoci colizioneaza intr-un haos ordonat. Nu forma cartii este insa lucrul cel mai important in cazul Femeii in rosu , ci filosofia ei. Trei teoreticieni literari pornesc in cautarea locus -ului estetic ce a parut, vreme de o suta de ani, cel mai putin adecvat pentru ancorarea unei opere ?serioase?, cel mai demn de o evitare dispretuitoare: senzationalul .? (Mircea Cartarescu )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Femeia in rosu
Cartea Femeia in rosu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Femeia in rosu - Adriana Babeti, Mircea Mihaies, Mircea Nedelciu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Paramnezii - Ion Vianu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ion Vianu
17,00 lei
Plurivers - vol.1 - Cartarescu Mircea Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Cartarescu Mircea
33,84 lei
Arhanghelii - Ion Agarbiceanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ion Agarbiceanu
12,35 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana