Farmacologie

Farmacologie - Ion Fulga (sub redactia)
Pret: 64,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFarmacologie
Comanda acum "Farmacologie - Ion Fulga (sub redactia)" de pe libraria ishop la pretul de 64,20 lei
Descriere carte:
Prezenta lucrarea incearca o abordare moderna a farmacologiei, in pas cu ultimele evolutii ale cunostintelor in materie si av?nd ca obiect cercetarea interactiunilor medicamentelor cu sistemele biologice, in principal studiul actiunilor si mecanismelor de actiune ale medicamentelor, al modului in care circula acestea in organism si evaluarea reactiilor adverse si a efectelor nedorite, toate prezentate intr-o succesiune logica a fenomenelor. In privinta denumirii medicamentelor, s-au utilizat numai denumirile comune internationale (DCI), cele comerciale fiind trecute uneori in paranteze, atunci c?nd sunt de mare notorietate. De asemenea, nu s-a apelat la clasificarea ATC, nedorindu-se o clasificare propriu-zisa a medicamentelor, ci, pur si simplu, o abordare care sa poata facilita intelegerea utilizarii lor in practica medicala. Se incepe cu o prezentare a unor notiuni generale de farmacodinamie, farmacocinetica si farmacotoxicologie. Urmeaza apoi o succesiune de capitole care prezinta modul in care pot fi influentate, prin medicamente, diversele sisteme de reglare a organismului ? sistemul nervos, sistemul autacoid, sistemul endocrin si metabolismele, iar, in final, o alta succesiune de capitole privind influentarea in scop terapeutic a functiei diferitelor organe, aparate si sisteme.

Cuprins: Farmacologia generala. Influentarea inervatiei periferice. Influentarea sistemului nervos central. Influentarea sistemului autacoid. Influentarea functiei hormomale. Medicatia metabolica. Medicatia aparatului cardio-vascular. Diureticele si antidiureticele. Medicatia aparatului respirator. Medicatia aparatului digestiv. Medicatia s?ngelui. Medicatia aparatului genital. Medicatia antireumatica. Chimioterapicele. Medicatia dermatologica. Medicatia oftalmologica. Medicatia stomatologica. Index de medicamente.

Adresabilitate: Farmacologi, farmacisti, studenti in medicina si farmacie, medici de diferite specialitati.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Farmacologie
Cartea Farmacologie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Farmacologie - Ion Fulga (sub redactia)" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Chimie farmaceutica. Volumul I - Elena Hatieganu, Denisa Dumitrescu, Camelia Stecoza, Laurentiu Moresciag Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
Elena Hatieganu, Denisa Dumitrescu, C...
56,29 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FarmacologieCarti recomandate din categoria Farmacologie