Farime de memorii

Farime de memorii - Jose Saramago
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFarime de memorii
  • Autor: Jose Saramago
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor "jose Saramago"
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1323-6
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 200
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Farime de memorii - Jose Saramago" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Farime de memorii (2006) este o carte de amintiri de pe vremea cind Jose Saramago, Zezito, cum il strigau acasa, era doar ?o farima de om? care se aventura sa exploreze imprejurimile neintinate de civilizatie ale satului Azinhaga. Scriitorul descrie cu umor si tandrete relatia sa cu natura si oamenii, primele iubiri, atractia fata de cuvintele scrise, iar perspectiva copilului si felul sau de a intelege lumea, mijind in mijlocul unor vremuri grele, de saracie si analfabetism, sint corectate si completate cu ajutorul imaginatiei, singura unealta care aduce inapoi la viata lucrurile ce au incetat sa existe si pe cei ce au incetat sa mai fie. Povestea lui Zezito, pe cit de frumoasa, pe atit de emotionanta, este insotita de fotografii de familie, cu comentariile autorului.

?Opera lui Saramago se inscrie in cadrul mai vast al unei hermeneutici a memoriei, pentru care istoria reprezinta numai o ?prima carte?, un icon care trebuie descifrat si deconstruit.? (Mioara Caragea)  
?Anumiti autori, printre care ma includ, privilegiaza, in povestile pe care le spun, nu istoria pe care au trait-o sau o traiesc (fugind astfel de capcanele confesionalismului literar), ci istoria propriei memorii, cu exactitatile si scaparile ei, cu minciunile ei care sint in acelasi timp adevaruri si adevarurile ei care nu se pot feri de a fi in acelasi timp minciuni. Daca ma gindesc bine, eu sint numai memoria pe care o am, si aceasta este singura istorie pe care vreau si pot s-o povestesc.? (Jose Saramago)
?Putine personalitati literare de talia lui Jose Saramago s-au format intr-un astfel de mediu. Nascut in 1922, scriitorul portughez a crescut intr-un satuc aflat la aproape o suta de kilometri departare de Lisabona. Bunicii lui erau tarani saraci, iar Saramago si-a petrecut anii copilariei muncind la cimp, taind lemne si scotind apa. Dar in discursul de receptie a Premiului Nobel, el spune despre bunicul sau, Jeronimo, ca era omul cel mai intelept pe care l-a cunoscut vreodata. In serile de vara, isi aminteste scriitorul, dormeau amindoi sub un smochin, iar imaginatia copilului era hranita cu ?legende, fapturi fabuloase si spaime?. Acest murmur neobosit al amintirilor a fost izvorul din care s-a nascut universul sau literar.? ( The New York Times )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Farime de memorii
Cartea Farime de memorii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Farime de memorii - Jose Saramago" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Medeea. Glasuri - Christa Wolf Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Christa Wolf
10,36 lei
Mistere venetiene - Kathryn Walker Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Kathryn Walker
39,90 lei
Luminile din septembrie - Carlos Ruiz Zafon Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Carlos Ruiz Zafon
26,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala