Fantoma din moara

Fantoma din moara - Doina Rusti
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFantoma din moara
  • Autor: Doina Rusti
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Ego. Proza
  • Categoria: Literatura romana
  • ISBN: 978-973-46-1099-0
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 432
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Fantoma din moara - Doina Rusti" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
?Fantoma din moara este un roman despre lumea alunecoasa a delatiunii, a supravietuirilor minore si a actiunilor generale, pe care le hotarasc fauritorii Istoriei. Este si un roman despre comunism si urmarile lui. Dar povestea principala este a unei fantome vaporoase, omniprezente si obligate sa traiasca si ea in ruinele unei lumi de care este iremediabil legata. Lumea pastoasa in care putrezesc radacinile mele.? (Doina Rusti)
?Doina Rusti face acum, din nou, un roman fabulatoriu, pe linia autobiografismului pe care il stim deja, in care fantasticul si realismul, deci realismul magic si realismul cotidian, si chiar satiric, se impletesc. In aceasta moara, care este axis mundi , centrul, vatra si obsesia satului, in care personajul nostru nu stie daca s-a intilnit cu ingerul sau cu diavolul, in acest sat are loc un omor, ca la obirsia lumilor: unul, Max, un epileptic, este omorit din greseala si toata lumea este obligata sa taca, toata lumea are deci o complicitate la omor. Cu totii am fost complici la ceea ce ne-a zidit si ne-a pedepsit. Aceasta este parabola comunismului. Un roman care are pasta, vinjos si repet, care face buna pereche cu parte ori cu parti din Orbitorul lui Cartarescu.? (Dan C. Mihailescu)
?Romanul este incarcat de un realism atroce, expunind o viziune cit se poate de veridica asupra realitatii strict contemporane, dar evadeaza in fantastic la fel de firesc precum se ridica la cer, pe cind intindea rufe la uscat, vestita Remedios a lui Marquez.? ( Horia Garbea )
?Fabulosul, miraculosul, supranaturalul interfereaza cu istoria mica, la firul ierbii, inclusiv in regimul diurn. Un roman consistent si palpitant, o aparitie cu totul insolita in peisajul literar actual.? ( Daniel Cristea-Enache )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fantoma din moara
Cartea Fantoma din moara in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fantoma din moara - Doina Rusti" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Drumul cainelui - Ion Lancranjan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ion Lancranjan
6,17 lei
Poker - Bogdan Cosa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Bogdan Cosa
23,70 lei
Morminte stravezii  - Dan Stanca Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Dan Stanca
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana