Familia in dezordine

Familia in dezordine - Elisabeth Roudinesco, Michel Plon
Pret: 23,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFamilia in dezordine
Comanda acum "Familia in dezordine - Elisabeth Roudinesco, Michel Plon" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Deconstruita, refacuta, monoparentala, homoparentala, artificial zamislita, familia occidentala este astazi supusa unei mari dezordini din care decurg, dupa cum ni se explica, destule catastrofe: copiii violatori si violati, profesorii maltratati, periferiile cuprinse de delincventa. Epoca noastra genereaza totodata o angoasa profunda: dezorientata de pierderea autoritatii tatalui, mutilata de liberalizarea moravurilor, zdruncinata de precaritatea proprie economiei moderne, familia ne apare ca fiind din ce in ce mai putin capabila sa transmita valorile pe care le-a intruchipat vreme indelungata. Or, in acelasi timp ea nu a fost niciodata revendicata mai mult ca acum drept lacasul prin excelenta al deplinei dezvoltari individuale.
Din moment ce tatal nu mai e tata, femeile controleaza procreatia, iar homosexualii au posibilitatea de-a intra in procesul filiatiei, familia nu este oare in cele din urma condamnata si, o data cu ea, posibilitatea fiecaruia dintre noi de-a ne construi ca subiect?
Aceasta carte este dedicata intelegerii acestei dezordini, elucidarii misterului acestor tulburari si imaginarii viitorului.

Elisabeth Roudinesco este istoric si conferentiar la Ecole Pratique des Hautes Etudes. De acelasi autor, Editura TREI a mai publicat si: Jacques Lacan. Schita unei vieti, istoria unui sistem de gandire ; La ce bun psihanaliza ; Dictionar de psihanaliza (in colaborare cu Michel Plon); Intrebari despre ziua de maine . Psihanaliza si deconstructie (impreuna cu Jacques Derrida).

Cuprins
Cuvant inainte
I. Dumnezeu-Tatal
II. Explozia femininului
III. Cine l-a ucis pe tata?
IV. Fiu vinovat
V. Patriarhul mutilat
VI. Femeile au un sex
VII. Puterea mamelor
VII. Familia viitoare

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Familia in dezordine
Cartea Familia in dezordine in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Familia in dezordine - Elisabeth Roudinesco, Michel Plon" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sperante pentru cei despartiti - Gary Chapman Urmatoarea carte recomandata din categoria Familie
Gary Chapman
13,30 lei
Sociologia educatiei familiale (vol. I) - Elisabeta Stanciulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Familie
Elisabeta Stanciulescu
14,16 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FamilieCarti recomandate din categoria Familie