FALSUL DON QUIJOTE DE LA MANCHA

FALSUL DON QUIJOTE DE LA MANCHA - DE AVELLANEDA, Alonso Fernandez
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFALSUL DON QUIJOTE DE LA MANCHA
Comanda acum "FALSUL DON QUIJOTE DE LA MANCHA - DE AVELLANEDA, Alonso Fernandez" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Prin 2009, cand J.D. Salinger depasise pragul celor nouazeci de ani, a aparut o continuare insolenta a romanului De veghe in lanul de secara, semnata cu pseudonimul J.D. [ sic! ] California: 60 Years Later: Coming Through the Rye. Batranul scriitor apeleaza la justitie si, in 2010, la cateva luni dupa moartea sa, verdictul judecatoresc interzice difuzarea in SUS si Canada a continuarii neautorizate. Acum 400 de ani, in 1614, in timp ce MIGUEL DE CERVANTES lucra la partea a II-a a lui Don Quijote de la Mancha, a aparut, in imprejurari obscure, o continuare frauduloasa si rauvoitoare, semnata cu un pseudonim nici astazi descifrat, ALONSO FERNANDEZ DE AVELLANEDA. In primavara anului 1615 vede, in replica, lumina tiparului si adevarata parte a II-a a lui Don Quijote. Se deschide astfel un pasionant, unic poate, capitol de istorie literara. Cervantes, care avea sa moara un an mai tarziu (22 aprilie 1615), nu si-a putut apara creatia decat cu arma geniului sau. A fagocitat continuarea apocrifa, nu lipsita de calitati literare, si si-a subsumat-o pentru eternitate. Falsul Don Quijote poate fi citit cu delectare, dar numai in umbra modelului autentic. In plus, continuarea apocrifa reprezinta primul si cel mai bogat document privind receptarea veritabilului Don Quijote in secolul al XVII-lea spaniol.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre FALSUL DON QUIJOTE DE LA MANCHA
Cartea FALSUL DON QUIJOTE DE LA MANCHA in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "FALSUL DON QUIJOTE DE LA MANCHA - DE AVELLANEDA, Alonso Fernandez" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Barbatul vietii mele - Manuel Vazquez Montalban Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Manuel Vazquez Montalban
14,25 lei
Toate femeile vor 7 - Kaya de Vos Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Kaya de Vos
18,05 lei
Mercur - Amelie Nothomb Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Amelie Nothomb
16,62 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala