Executarea silita in procesul civil. Editia a IV-a revazuta si adaugita

Executarea silita in procesul civil. Editia a IV-a revazuta si adaugita - Evelina Oprina
Pret: 65,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roExecutarea silita in procesul civil. Editia a IV-a revazuta si adaugita
Comanda acum "Executarea silita in procesul civil. Editia a IV-a revazuta si adaugita - Evelina Oprina" de pe libraria ishop la pretul de 65,00 lei
Descriere carte:
Dreptul de acces la justitie ar fi iluzoriu si lipsit de eficienta practica daca ordinea juridica interna a statului, care respecta preeminenta dreptului, ar permite ca o hotarare judecatoreasca definitiva si obligatorie sau alt inscris ce constituie titlu executoriu sa ramana neexecutate in detrimentul unei parti.

Tocmai de aceea, statul, in calitate de depozitar al fortei publice, este chemat sa manifeste un comportament diligent si sa-l asiste pe creditor in executarea hotararii care ii este favorabila.

Asadar, dreptul la executarea unei hotarari judecatoresti este unul dintre aspectele dreptului de acces la justitie si reclama, prin chiar natura sa, o reglementare din partea statului. Monografia de fata, consacrata executarii silite in procesul civil, reprezinta o sinteza a doctrinei si jurisprudentei in materie, in care sunt valorificate ultimele dispozitii legale, cele mai noi solutii din jurisprudenta si, nu in ultimul rand, aspectele europene ale acestei proceduri, inclusiv consecintele ce se rasfrang asupra statului national ca urmare a nerespectarii unui titlu executoriu. Problemele teoretice abordate au fost ilustrate cu solutii din practica instantelor judecatoresti atat din Bucuresti, cat si din tara, lucrarea capatand, astfel, caracter aplicativ.

Chiar daca aprecierile, observatiile, criticile si propunerile din cuprinsul lucrarii nu vor fi acceptate de toata lumea, cu siguranta vor suscita discutii si dezbateri interesante in acest domeniu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Executarea silita in procesul civil. Editia a IV-a revazuta si adaugita
Cartea Executarea silita in procesul civil. Editia a IV-a revazuta si adaugita in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Executarea silita in procesul civil. Editia a IV-a revazuta si adaugita - Evelina Oprina" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Procesul civil. Forma, materie si metoda - Condoiu Minodora Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept procesual civil
Condoiu Minodora
47,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept procesual civilCarti recomandate din categoria Drept procesual civil