Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului

Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului - Titus Corlatean
Pret: 24,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roExecutarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului
Comanda acum "Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului - Titus Corlatean" de pe libraria ishop la pretul de 24,00 lei
Descriere carte:
In aceasta lucrare este prezen­tat in mod detaliat impactul hotararilor CEDO asupra sistemului legislativ din Romania. Astfel, este surprins faptul ca punerea in executare a hotararilor Curtii de la Strasbourg a presupus nu numai acordarea de despagubiri individuale, ci si modificarea legis-latiei interne sau redeschiderea unor proceduri judiciare, inclusiv prin reglementarea unei noi cai extraordinare de atac.

Recomand cu caldura aceasta lucrare, ce beneficiaza atat de experienta personala a autorului, cat si de pasiunea si dedicatia pe care acesta le-a investit in munca de cercetare si de elaborare.

Prof. univ. dr. Adrian Nastase

Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului, prin programul de cercetare stiin­tifica originala,se inscrie in domeniul literaturii specializate in aceasta materie a dreptului care este deosebit de dificila, este invocata deseori, dar, mult mai rar, este investigata.

Apreciez o asemenea lucrare cu orientare practica majora, care vine in sprijinul practicienilor de specialitate, dovedindca teoria poate fi depasita, punand accent pe aspecte utile si instrumentate, aratand ca experienta de pana acum a colegului meu poate fi valorificata in folosul dezvoltarii si alinierii Romaniei la practicile europene din domeniul drepturilor omului.

Senator Gyrgy Frunda

Plasarea cercetarii intr-o perspectiva istorica evolutiva, cu privire la ansamblul institutiilor si mecanismelor consacrate sau, mai ales, a unora nou create in cadrul institutional al Consiliului Europei, a condus autorul spre cateva importante constatari referitoare la "vulnerabilitatea" mecanismului de urmarire a executarii hotararilor CEDO, urmate de formularea unei importante propuneri, cu valoare de lege ferenda: crearea unui sistem gradual de sanctiuni aplicabile statelor reticente.

Lucrarea ofera importante valente aplicative, in sensul cunoasterii si intelegerii corecte a unor "subtile" mecanisme institutionale, pe cat de importante in planul relatiilor politice ori judiciare dintre state, ori dintre acestea si Consiliul Europei, pe atat de putin cunoscute unui cerc mai larg de practicieni sau de persoane interesate.

Prof. univ. dr. Raluca Miga-Besteliu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului
Cartea Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului - Titus Corlatean" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Acquis-ul comunitar si politica sectoriala din domeniul transporturilor in Uninuea Europeana - Gheorghe Caraiani, Duma Ambrozie Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comunitar
Gheorghe Caraiani, Duma Ambrozie
38,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept comunitarCarti recomandate din categoria Drept comunitar