Evul Mediu. Arhitectura si muzica

Evul Mediu. Arhitectura si muzica - Adrian Leonard Mociulschi
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEvul Mediu. Arhitectura si muzica
Comanda acum "Evul Mediu. Arhitectura si muzica - Adrian Leonard Mociulschi" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
Admirabila carte a lui Adrian Leonard Mociulschi reinvie un Ev Mediu genuin - total diferit de cliseul curent al ?barbariei? si ?intunecimii? - evidentiind o lume plina de originalitate, o lume a catedralelor bizantine si romanice, cu largi cupole si rotunjite ferestre, cu primitoare castele, in care trubadurii si truverii, altfel spus cautatorii de rime si de idei, cantau poezia, intr-o vreme cand cele doua arte interferau, fara a fi despartite de canoane renascentiste si moderne. Atunci, in Evul Mediu, nu exista poezie fara melodie! Pilonii Evului Mediu, evocati in aceasta lucrare, sunt arhitectura si muzica, o arhitectura total noua, rezultata din ?revolta? contra principiilor vitruviene, si o muzica inedita - azi foarte gustata, fiindca spune ceva tinerilor! - fondata pe ritm, nu pe masura si razvratita contra ?muzicii masurate? din perioada antichitatii. Departe de a mai fi o ?epoca de trecere? (neglijabila) de la ?luminile? antice la cele renascentiste (imitate dupa cele antice!), Evul Mediu al lui Adrian Leonard Mociulschi devine reconstituirea fidela a ceea ce a fost atunci inedit in arhitectura si muzica, ridicand un imn de marire unei lumi cu adevarat mari. Cartea se citeste cu pasiune si bucurie, fiindca darama prejudecati intr-o maniera agreabila, reconstituind o realitate care pare, privita de departe, mirifica si fabuloasa, cand de fapt ea este doar fermecatoare, calda si profund umana. - Acad. prof. Ioan-Aurel Pop

Adrian Leonard Mociulschi (n. 1973) este dublu licentiat in muzica (Academia de Muzica Bucuresti, 1998) si in teologie (Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucuresti, 2005). A studiat teologia morala cu Monseniorul Ioan Robu, istoria filosofiei cu academicianul Gheorghe Vladutescu si compozitia muzicala cu academicianul Stefan Niculescu. In anul 2006 i s-a acordat cu distinctie ( cum laude ) titlul academic de doctor in muzica.

Urmand titlului ? Stefan Niculescu. Poetica, matematica si armonie muzicala ?, o cercetare interdisciplinara circumscrisa literaturii stiintifice (volum aparut la Curtea Veche in 2010), cartea de fata se constituie intr-un punct de vedere inspirat de sincretismul artelor. Autorul realizeaza imersia intr-un labirint policentric situat in Evul Mediu, cautand adevarul artistic ? pe care nu il regaseste in manifestarile divergente ale artei contemporane ? de-a lungul stilurilor bizantin, romanic si gotic.

Volumul este rezultatul unui studiu de caz realizat in cadrul Institutului MIDAS - Music Institute for Doctoral Advanced Studies.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Evul Mediu. Arhitectura si muzica
Cartea Evul Mediu. Arhitectura si muzica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Evul Mediu. Arhitectura si muzica - Adrian Leonard Mociulschi" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Central Europe Since 1989 - Vasile Puscas Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Vasile Puscas
5,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie