Evreul Din Linz

Evreul Din Linz - Kimberley Cornish
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEvreul Din Linz
Comanda acum "Evreul Din Linz - Kimberley Cornish" de pe libraria ishop la pretul de 35,91 lei
Descriere carte:
Prima ipoteza a cartii de fata este ca filozoful Ludwig Wittgenstein si Hitler s-au cunoscut, iar intre ei s-a petrecut ceva decisiv in tinerete, o intamplare care a influentat cursul istoriei secolului XX, determinindu-l pe Hitler sa purceada la cea mai sangeroasa persecutie a evreilor, iar pe Wittgenstein (a doua ipoteza) sa se amestece in celebra afacere de spionaj de la Cambridge, el fiind, dupa toate probabilitatile, agentul recurtor al spionilor britanici, in cap cu Kim Philby. Analizind in continuare relatiile intregii familii Wittgenstein cu Hitler (prin Wagner si Clausewitz), autorul ajunge la concluzia socanta ca ? fara Wittgensteini, n-am fi avut un Hitler ".

Cartea lui Kimberley Cornish este un model de ceea ce s-ar putea numi detectivistica istorica, un demers constind in citirea atenta si interpretarea ingenioasa a textelor, spre a ajunge la evenimentele reale dindaratul lor si a le relationa astfel incat coerenta lor ascunsa si poate contrafactuala sa devina vizibila. Este exact misiunea unui istoric, dar, in acest caz, a unuia la care efortul de reconstructie a trecutului trece, rarisim, prin stiinta de carte a unui savant si filozof. Rezultatul, in asteptarea verificarilor pe care le-ar putea aduce (sau nu) viitorul, ramane un roman pasionant.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Evreul Din Linz
Cartea Evreul Din Linz in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Evreul Din Linz - Kimberley Cornish" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Viata merge inainte - Barbara Taylor Bradford Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Barbara Taylor Bradford
21,85 lei
Ingerul destinului - Dominique Fernandez Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Dominique Fernandez
29,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Beletristica / CriticaCarti recomandate din categoria Beletristica / Critica