Evanghelistii

Evanghelistii - Alina Pippidi-Mungiu
Pret: 15,68 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEvanghelistii
Comanda acum "Evanghelistii - Alina Pippidi-Mungiu" de pe libraria ishop la pretul de 15,68 lei
Descriere carte:
Cea mai controversata piesa de teatru a anului 2005!

Evanghelistii a fost pusa in scena in premiera nationala, la sfirsitul anului 2005, la Ateneul Tatarasi din Iasi, in regia lui Benoit Vitse, stirnind puternice controverse din partea Bisericilor Ortodoxa si Catolica, dar si reactii ale celor mai importante personalitati culturale din Romania.

Evanghelistii a primit premiul UNITER pentru cea mai buna piesa romaneasca a anului 1992. A mai fost publicata de Modern International Drama din New York in 1996.

Autoarea ataca cea mai grea si mai controversata tema: Isus. In piesa, Sfintul Pavel vine in anul 70 dupa Hristos impreuna cu, Isus (la inceput incognito, apoi dezvaluit) si le comanda unui profesor de retorica si celor patru ucenici ai sai, Ioan, Luca, Marcu si Matei, scrierea unei povestiri in patru variante despre nasterea, faptele, crucificarea si invierea Mintuitorului. Dar, la un moment dat, Pavel adauga in povestire, de la el, o replica pe care Isus nu ar fi spus-o: ?Nu pacea am venit sa va aduc, ci sabia". Insotitorul sau, martor al vietii lui Isus, chipurile, se dezvaluie: ?Dar n-am spus replica asta!". In continuare, Isus este cel care povesteste procesul de la Ierusalim: cum nu el ar fi fost crucificat, ci Baraba.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Evanghelistii
Cartea Evanghelistii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Evanghelistii - Alina Pippidi-Mungiu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Shakespeare in the Nineteen-Century Romania - Matei-Chesnoiu Monica (editor) Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Matei-Chesnoiu Monica (editor)
9,00 lei
Teatro II/ Teatru II (ed. bilingva) - Goldoni Carlo Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Goldoni Carlo
31,50 lei
Comedia erorilor - Poveste de iarna - Pericle - William Shakespeare Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
William Shakespeare
57,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
TeatruCarti recomandate din categoria Teatru