Erotismul Divinizat

Erotismul Divinizat - Alain Danielou
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roErotismul Divinizat
Comanda acum "Erotismul Divinizat - Alain Danielou" de pe libraria ishop la pretul de 18,90 lei
Descriere carte:
Ca sa intelegem semnificatia si rolul sculpturii erotice hinduse, trebuie sa o analizam in cadrul filosofiei, din care provine, caci ea deriva din vechiul shivaism, marea religie protoistorica, a carei bransa mediteraneeana o constituie cultele dionisiace. De la aceasta religie - veche de opt mii de ani si raspandita din India pana la Mediterana inaintea invaziilor ariene din mileniul al II-lea inaintea erei noastre - ne-au ramas yoga, ceremoniile tantrice, muzica rituala si magica, culturile falice.

Cultivand un fetisism antisexual, ostili riturilor dionisiace, occidentalii, imbibati de morala iudeo-crestina, reusesc cu greutate sa perceapa semnificatia simbolurilor erotice si rolul pe care il joaca actul procreator, iubirea fizica si placerile simturilor in realizarea fiintei umane, in echilibrul si progresul sau spiritual.

Yoga, proces de introspectie, care ne permite sa patrundem pana in strafundul nostru, la izvoarele vietii, ne ajuta sa trecem dincolo de limitele lumii aparente si sa intram in contact cu natura reala si divina a cosmosului. Prin activitatea noastra mentala, reusim sa cream masini care ne vor distruge, dar prin sex cream oameni.

Sculptura erotica hindusa ne aminteste ca nu avem, ca indivizi, decat o existenta efemera si ca suntem doar verigile lungului lant al evolutiei. Inteligenta noastra, forta, frumsetea exista doar ca sa ne apere specia. Omul este doar "purtatorul de falus" (linga-dhara). Numai prin placere si betia amorului - cand isi uita ambitiile, interesele si preocuparile egoiste - omul ajunge cat mai aproape de divin. Atunci traieste experienta a ceea ce inseamna fericire si beatitudine divina.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Erotismul Divinizat
Cartea Erotismul Divinizat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Erotismul Divinizat - Alain Danielou" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Secrete taoiste in dormitor -  Maestrul Chian Zettnersan Urmatoarea carte recomandata din categoria Sexualitate
Maestrul Chian Zettnersan
23,75 lei
CUM SA TRAIM 150 DE ANI - TOMBAK, Mikhail Urmatoarea carte recomandata din categoria Sexualitate
TOMBAK, Mikhail
28,50 lei
Totul despre inteligenta sexuala - Catrall Kim Urmatoarea carte recomandata din categoria Sexualitate
Catrall Kim
56,85 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
SexualitateCarti recomandate din categoria Sexualitate