Epoca imperiilor

Epoca imperiilor - Robert Aldrich
Pret: 123,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEpoca imperiilor
  • Autor: Robert Aldrich
  • Editura: All
  • Colectia: Oferte Speciale Toamna 2009
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-571-784-1
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 320
  • Format carte:
Comanda acum "Epoca imperiilor - Robert Aldrich" de pe libraria ishop la pretul de 123,40 lei
Descriere carte:
Vreme de mai bine de cinci sute de ani, de la Renastere si pana la lumea postbelica, imperiile au reprezentat, intr-o forma sau alta, o trasatura constanta a climatului politic. Chiar si astazi, ele evoca o serie intreaga de figuri pline de vigoare, precum Stanley, Livingstone si alte personalitati ale colonialismului; ne amintesc de conchistadorii spanioli sau de uimitoarea extindere a imperiului comercial olandez.

Pentru unele tari, ca Germania si Italia, visele unor imperii peste mari au fost efemere; pentru altele, ca Statele Unite si Uniunea Sovietica, activitatea imperialista a existat, dar n-a fost niciodata acceptata ca politica oficiala de stat; in acelasi timp, disparitia statelor Austro-Ungar si Otoman a umbrit, in parte, unele dintre dimensiunile imperiale ale acestor entitati disparute.

La numai o generatie sau mai multe dupa colapsul definitiv al majoritatii imperiilor europene, subiectul reprezinta inca una dintre chestiunile ?arzatoare? ale istoriei.

Captivanta lucrare de fata, utilizand cele mai noi cercetari intreprinse in domeniu, pe intreg mapamondul, si fiind viu ilustrata cu 285 de imagini provenite dintr-o larga gama de surse, ofera o poveste plina de conflicte, cruzime, eroism, explorari temerare si extraordinare marturii de rezistenta. Dar ne arata, in egala masura, cum hartile explorarilor, cronologiile cuceririlor, multitudinea de consemnari ale exploratorilor, colonistilor si administratorilor, bilanturile comerciale si toate celelalte elemente care au constituit Epoca Imperiilor joaca un rol esential in explicarea civilizatiei globale de astazi.

Robert Aldrich este profesor de istorie europeana la Universitatea Sydney. El este autorul mai multor lucrari despre istoria coloniala, cea mai recenta fiind Vestiges of the Colonial Empire in France: Monuments, Museums and Colonial Memories .

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Epoca imperiilor
Cartea Epoca imperiilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Epoca imperiilor - Robert Aldrich" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria Asiei moderne  - Sorin Mitu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Sorin Mitu
14,44 lei
Mituri clasice - Jenny March Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Jenny March
40,85 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie