Epistole catre Lucilius, volumul II (cartile XI-XX)

Epistole catre Lucilius, volumul II (cartile XI-XX) - Seneca
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEpistole catre Lucilius, volumul II (cartile XI-XX)
  • Autor: Seneca
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Plural
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-46-0955-0
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 302
  • Format carte: 145 x 225 mm
Comanda acum "Epistole catre Lucilius, volumul II (cartile XI-XX) - Seneca" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Volumul care incheie integrala senecana editata de Polirom. Traducere din limba latina, studiu introductiv, note, appendix („Epistolarul paulino senecan”, text bilingv) si indice de Ioana Costa Integrala filosofica senecana, initiata in 1999 cu Naturales quaestiones. Stiintele naturii in primul veac si continuata cu Dialoguri I (2004), Dialoguri II (2004) si Despre binefaceri. Despre ingaduinta (2005), se incheie cu Epistole catre Lucilius . Cele 124 de epistole (repartizate in mod traditional in douazeci de carti) apar in editia de fata distribuite astfel: volumul I, epistolele 1-83, si volumul al II-lea, epistolele 84-124. Epistolarul lui Seneca are prea putin din specificul unor scrisori autentice. Toate epistolele ii sint adresate lui Lucilius, dar sint menite posteritatii. Nu sint scrisori in sens tehnic, pentru ca nu contin informatii precise si detalii de circumstanta: epistolele catre Lucilius sint partea vie, vibranta, a operei filosofice senecane. Aici isi gasesc intregirile si nuantarile toate celelalte opere filosofice (tratatele, dialogurile, consolatiile). Si, mai ales, epistolele dau profunzime pildei de viata pe care Seneca doreste sa o lase posteritatii. Epistolelor catre Lucilius le este adeseori atasat, in codice, controversatul epistolar paulino-senecan, pe care volumul al doilea il reda intr-un appendix. Chiar daca Renasterea a adus o raportare critica la textul respectiv, aureolat de prestigiul celor doi autori carora le-a fost atribuit, el a continuat sa circule in aceasta forma si sa fie abordat de filologi.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Epistole catre Lucilius, volumul II (cartile XI-XX)
Cartea Epistole catre Lucilius, volumul II (cartile XI-XX) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Epistole catre Lucilius, volumul II (cartile XI-XX) - Seneca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Etica - Spinoza Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Spinoza
0,00 lei
Aventurile imaginii - Gilbert Durand Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Gilbert Durand
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie