Enciclopedia religiilor

Enciclopedia religiilor - Autor Colectiv
Pret: 247,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEnciclopedia religiilor
Comanda acum "Enciclopedia religiilor - Autor Colectiv" de pe libraria ishop la pretul de 247,00 lei
Descriere carte:
Evenimente recente ne-au facut sa ne amintim ca religiile se afla in miezul diferitelor civilizatii care populeaza planeta, iar confruntarea acestor civilizatii ii ingrijoreaza mult, astazi, pe contemporanii nostri. Dincolo de excesele de fanatism carora le-au servit si le servesc inca drept pretext, nu trebuie totusi sa uitam ca religiile nu au incetat niciodata sa exercite - in special in domeniul artei - o influenta considerabila.

Dar care sunt si cum sunt organizate aceste religii, prea adesea ponegrite, prea adesea prost intelese? La aceste intrebari isi propune sa raspunda, cat mai obiectiv, aceasta lucrare.

O prima parte descrie istoria si starea principalelor religii, vii sau disparute, din Antichitate si pana in zilele noastre. O a doua, care adopta o perspectiva comparatista deosebit de originala, pune in paralel aceste mari familii spirituale dupa cinci abordari succesive: obiectul credintei (Dumnezeu, zeii, divinul), fundamentele sale (texte sacre, traditii), aspectele institutionale, practicile si regulile de conduita si, in fine, insasi experienta spirituala.

Circa 30 de harti si tabele, precum si peste 400 de ilustratii color confera si ele viata acestei pasionante cercetari, in care se regaseste esentialul trecutului nostru - si se hotaraste o buna parte din viitorul nostru.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Enciclopedia religiilor
Cartea Enciclopedia religiilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Enciclopedia religiilor - Autor Colectiv" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Stilpul si temelia adevarului - Pavel Florenski Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Pavel Florenski
27,07 lei
Daruind vei dobandi. Opera integrala 2 - Nicolae Steinhardt Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Nicolae Steinhardt
23,75 lei
Dialoguri iudaice - Adrian Levi Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Adrian Levi
16,62 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie