Emotiile distructive. Cum le putem depasi? Dialog stiintific cu Dalai Lama. Editia a II-a

Emotiile distructive. Cum le putem depasi? Dialog stiintific cu Dalai Lama. Editia a II-a - Daniel Goleman
Pret: 36,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEmotiile distructive. Cum le putem depasi? Dialog stiintific cu Dalai Lama. Editia a II-a
Comanda acum "Emotiile distructive. Cum le putem depasi? Dialog stiintific cu Dalai Lama. Editia a II-a - Daniel Goleman" de pe libraria ishop la pretul de 36,10 lei
Descriere carte:
Multe dintre suferintele indurate de-a lungul timpului de umanitate au fost generate de emotii distructive ? de acele reactii afective care ne ranesc pe noi insine, dar si pe ceilalti. Dar ce sunt aceste emotii si ce anume le favorizeaza aparitia sau le declanseaza, perturband echilibrul interior? Cum se manifesta emotiile in viata cotidiana si ce implicatii au, mai ales pe termen lung? Oare avem potentialul de a ne schimba? Si in ce fel suntem influentati de cultura in care traim? Exista motive de optimism, in ceea ce priveste controlul emotiilor distructive? Si daca da, atunci cum se pot metamorfoza aceste sentimente, pentru binele si evolutia umanitatii?

Veti gasi raspunsuri la aceste intrebari in cartea de fata, in paginile careia Daniel Goleman reda discutiile purtate, in cadrul unui seminar de cinci zile, intre Dalai Lama si un mic grup de psihologi, neurologi si filozofi. Demersul lor a avut scopul de a afla daca stiinta si filozofia pot colabora pentru a identifica, a controla si a preveni emotiile distructive ? asa cum sunt ura, mania, gelozia, ostilitatea, dispretul, trufia, amagirea si altele asemenea.

Perspectivele diferite ale stiintei si filozofiei, caracteristice gandirii occidentale si celei orientale, se imbina aici, creand o simbioza intre opiniile participantilor la dialog. Iar cel mai mare privilegiu al cititorului este acela ca are sansa de a patrunde in universul unor minti extraordinare, pentru a le vedea la lucru.

Sfintia Sa Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai Lama, este liderul spiritual al poporului tibetan. S-a nascut la 6 iulie 1935 in Taktser, un satuc din nord-estul Tibetului. Provenind dintr-o familie de tarani, Sfintia Sa a fost recunoscut la varsta de 2 ani, conform traditiei tibetane, ca reincarnare a predecesorului sau, al XIII-lea Dalai Lama, fiind prin urmare incarnarea lui Avalokiteshvara, Buddha al Compasiunii. Ceremonia sa de incoronare a avut loc la 22 februarie 1940, in Lhasa, capitala Tibetului.

ai-a inceput educatia monahala la varsta de 6 ani si a obtinut doctoratul in filozofie budista la varsta de 23 de ani. In 1950, la un an dupa invadarea Tibetului de catre China, a fost chemat sa-si asume puterea politica. In 1954, a mers la Beijing, pentru negocieri de pace cu liderii chinezi. Dar in cele din urma, in 1959, dupa invazia trupelor chineze in Lhasa, a fost fortat sa plece in exil. De atunci, traieste in Dharamsala, in nordul Indiei, acolo unde se afla sediul puterii administrative tibetane. In anii care au urmat, Sfintia Sa a facut apel in mai multe randuri la Natiunile Unite. In 1963, a propus o constitutie democratica a Tibetului, bazata pe principiile budiste si urmata de o serie de reforme democratice. Constitutia promulgata ulterior sustine libertatea cuvantului, credinta, libertatea de asociere, precum si libertatea de miscare. Cautand solutii la situatia din Tibet, de-a lungul anilor Sfintia Sa a avut numeroase initiative de pace. De asemenea, a intreprins nenumarate calatorii, care l-au purtat prin 62 de tari din intreaga lume. A avut dialoguri la cel mai inalt nivel - cu sefi de stat si de guvern, dar si cu oameni de stiinta si lideri religiosi. In martie 2011, Sfintia Sa a anuntat ca se retrage din functia politica in favoarea unui reprezentant ales democratic, ramanand insa liderul spiritual al tibetanilor.

De-a lungul timpului, i-au fost decernate multe premii prestigioase, iar in 1989 a primit Premiul Nobel pentru Pace.

Sfintia Sa Dalai Lama a scris peste 70 de carti. Printre cele mai recente se numara: My Spiritual Journey (2010), Toward a True Kinship of Faiths (2010), The Middle Way - Faith Grounded in Reason (2009), The Art of Happiness in a Troubled World (2009), Emotional Awareness (2009) si Becoming Enlightened (2009).

La Curtea Veche Publishing, au aparut: Despre fericire, viata si multe altele. Conversatii cu Rajiv Mehrotra (Dalai Lama si Rajiv Mehrotra, 2010), Emotii vindecatoare. Dialoguri cu Dalai Lama despre ratiune, emotii si sanatate (Daniel Goleman, 2008) si CuMinte la Dalai Lama (Irina Sz?sz, 2008).

Daniel Goleman e un psiholog renumit pe plan international. S-a nascut in Stockton, California, pe 7 martie 1946, intr-o familie de profesori de stiinte umaniste.

A urmat cursurile Universitatii Berkeley din California si a absolvit Colegiul Amherst. A studiat si la Harvard, in cadrul unui program de psihologie clinica, si a analizat mintea umana dintr-o perspectiva interdisciplinara. Prin intermediul unei burse doctorale, a facut cercetari in India privind sistemele antice de psihologie si practicile de mediatie in religiile asiatice, apoi a revenit la Harvard pentru a-si finaliza doctoratul. Ulterior, a obtinut o bursa postdoctorala datorita careia s-a reintors in Asia pentru a-si continua cercetarile de psihologie antica. Dupa incheierea studiilor, a predat la Harvard, apoi a scris pentru revista Psychology Today, dupa care a lucrat multi ani ca jurnalist pentru New York Times, scriind articole despre creier si stiintele comportamentale. De ase­menea, a colaborat cu multe alte publicatii prestigioase. Este cofondator al Consortiului pentru Cercetari privind Inteligenta Emotionala in Organizatii, a carei menire este aceea de a cataliza cercetarile referitoare la rolul inteligentei emotionale in cresterea eficientei la locul de munca. De multa vreme, sustine discursuri in fata grupurilor de profesionisti, oameni de afaceri si studenti, fiind frecvent invitat pentru a vorbi si in cadrul unor conferinte. In urma experientelor acumulate, a scris o serie de carti.

A fost nominalizat de doua ori la Premiul Pulitzer.

Cea mai vanduta carte a sa, Inteligenta emotionala (Curtea Veche Publishing, ed. a III-a, 2008), a fost publicata in 30 de limbi si s-a tiparit in peste 5 000 000 de exemplare.

La Curtea Veche Publishing, au mai aparut si alte carti ale lui Goleman, printre care: Inteligenta ecologica (2009), Inteligenta sociala (2007) si Inteligenta emotionala in leadership (in colaborare cu Richard Boyatzis si Annie McKee, 2007).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Emotiile distructive. Cum le putem depasi? Dialog stiintific cu Dalai Lama. Editia a II-a
Cartea Emotiile distructive. Cum le putem depasi? Dialog stiintific cu Dalai Lama. Editia a II-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Emotiile distructive. Cum le putem depasi? Dialog stiintific cu Dalai Lama. Editia a II-a - Daniel Goleman" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Poti avea tot ce iti doresti - Michael Neill Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Michael Neill
23,75 lei
Lasa grijile, ?ncepe sa traiesti - Dale Carnegie Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Dale Carnegie
23,00 lei
Factorul impuls - Nick Tasler Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Nick Tasler
28,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Psihologie motivationalaCarti recomandate din categoria Psihologie motivationala