Eminescu. Negocierea unei imagini

Eminescu. Negocierea unei imagini - Iulian Costache
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEminescu. Negocierea unei imagini
Comanda acum "Eminescu. Negocierea unei imagini - Iulian Costache" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Premiul pentru debut al revistei Romania literara pentru anul 2008
Nominalizare la Marile Premii Prometheus - Opera Prima, 2008
Premiul ?Eminesciana" al Salonului International de Carte de la Chisinau, editia 2008
Premiul Manuscriptum pentru debut (2008).

?In acest studiu, autorul reuseste o dubla performanta: pe de o parte se achita de cerintele eruditiei eminescologice, cu pretentiile ei de exhaustivitate, rigoare si inscriere intr-o traditie interpretativa; pe de alta parte, construieste un discurs critic proaspat, provocator, inventiv, independent de orice canon autoritar. Tocmai acest balans intre istoria literara, care sfideaza amatorismul diletant, si eseismul stralucitor, ofensiv cu tabieturile si tabu-urile profesionalismului prafuit, aceasta jonctiune neobisnuita intre meserie si neastimpar creator, intre cunoastere si expresivitate fac din cartea lui Iulian Costache o reusita exemplara." (Paul Cornea)

?Invatat, fara a deveni pedant, cu o minte fina si fertila, Iulian Costache este reprezentativ, daca nu pentru o categorie intreaga, macar pentru un tip decarturar ajuns la maturitate de care cultura noastra are vitala nevoie." (Livius Ciocarlie)

?Cartea lui Iulian Costache este o cercetare ampla, ambitioasa si provocatoare, ce tine in egala masura de istoria literara si estetica receptarii. Autorul demonstreaza ca, in analiza mitului Eminescu, trebuie sa avem in vedere si istoria receptarii operei eminesciene. Cartea se citeste cu permanent interes si e plina de idei originale si fertile." (Alexandru Calinescu)

?Sint multe lucruri noi, de ansamblu si de amanunt, cu privire la opere dintre cele mai batute ale lui Eminescu, ceea ce constituie, in sine, un merit exceptional. Studiul este captivant intelectual, fara poncifele obisnuite (de la o vreme) cind e vorba de Eminescu, o contributie iesita din comun si care merita cu prisosinta a fi citita." (Nicolae Manolescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Eminescu. Negocierea unei imagini
Cartea Eminescu. Negocierea unei imagini in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Eminescu. Negocierea unei imagini - Iulian Costache" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
La confluenta a doua culturi Lupasco astazi. - Basarab Nicolescu (editor) Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Basarab Nicolescu (editor)
22,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara