Elementele Dreptului Civil

Elementele Dreptului Civil - Cantacuzino Matei
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roElementele Dreptului Civil
Comanda acum "Elementele Dreptului Civil - Cantacuzino Matei" de pe libraria ishop la pretul de 44,69 lei
Descriere carte:
Una dintre operele fundamentale ale literaturii noastre juridice, lucrarea, aparuta pentru prima oara in anul 1921, este o versiune concisa a cursului de drept civil sustinut de Matei B. Cantacuzino in perioada cat a predat in cadrul Universitatii din Iasi. Prezentand principalele institutii ale dreptului civil si ale dreptului familiei, reputatul avocat si orator adapteaza echilibrat principiile juridice la ideea de libertate, ca sinteza a nazuintelor celor mai inalte ale spiritului uman.
Matei B. Cantacuzino sintetizeaza materia Codului Civil Roman, reliefand corelatiile care se stabilesc intre dispozitiile sale, creand o imagine de ansamblu asupra acestuia. Pe langa valoarea sa juridica, Elementele dreptului civil are si o valoare istorica, deoarece constituie prima interpretare stiintifica a Codului Civil, ale carui norme au fost abrogate, completate sau modificate in timp prin legi speciale, care au reflectat schimbarile societatii romanesti de-a lungul timpului.
Lucrarea ofera o imagine asupra evolutiei institutiilor de drept civil, paralela cu cea a relatiilor sociale, economice si politice si, desi doctrina dreptului civil a cunoscut multiple interpretari, ramane un punct de referinta in literatura de specialitate datorita profunzimii gandirii juridice si a principiilor expuse, confirmate de-a lungul a trei sferturi de veac.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Elementele Dreptului Civil
Cartea Elementele Dreptului Civil in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Elementele Dreptului Civil - Cantacuzino Matei" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cadastru si Cartea funciara - Iacobescu Ovidiu , Bos Nicolae Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept civil
Iacobescu Ovidiu , Bos Nicolae
52,16 lei
Codul Civil. Volumul I (art. 1-643) - Terzea Viorel Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept civil
Terzea Viorel
119,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept civilCarti recomandate din categoria Drept civil