Econometrie. Editia 2, revizuita si adaugita

Econometrie. Editia 2, revizuita si adaugita - Pecican Eugen Stefan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEconometrie. Editia 2, revizuita si adaugita
Comanda acum "Econometrie. Editia 2, revizuita si adaugita - Pecican Eugen Stefan" de pe libraria ishop la pretul de 25,27 lei
Descriere carte:
Lucrarea de fata, Econometrie , se refera la teoria si mai ales la aplicarea metodelor si modelelor econometrice in vederea solutionarii unor probleme de fundamentare, in ultima instanta, a deciziilor din domeniul macroeconomiei, dar si din cel al microeconomiei. Demersul econometric presupune cunostinte din domeniul teoriei economice, statisticii si matematicii. Ca urmare, cartea include capitole care actualizeaza sau reamintesc unele concepte si metode din aceste trei domenii. Capitolele care se refera la domeniul propriu-zis al econometriei sunt axate pe modelul de regresie format dintr-o singura ecuatie (cazul liniar, cazul neliniar), modelul cu ecuatii simultane, analiza seriilor cronologice pe baza reprezentarilor econometrice.
Prezentarea metodelor are in vedere indeosebi utilizarea lor in domenii precum: managementul firmelor din industrie si agricultura, marketingul pietei interne, dar si al celei externe, procesele din domeniul financiar-bancar, dar si din cel al gestiunii, evaluarii, contabilitatii. Este asadar o econometrie  aplicata si este axata pe principalele directii de pregatire (formare) a economistilor in ASE sau alte universitati cu profil economic. Modalitatea de prezentare a unui astfel de domeniu arid cum este econometria (in optica economistilor) urmareste doua obiective: intelegerea, fie si intuitiva, a metodelor prezentate, posibilitatea de aplicare a metodelor in mod corect, inclusiv interpretarea deplina a rezultatelor obtinute (inclusiv a rezultatelor oferite de pachetele de programe frecvent axate pe astfel de metode). Ca urmare, in fiecare capitol sunt prezentate elementele de baza (de natura teoretica), etapele de aplicare, reprezentarile grafice adecvate, scurte aplicatii redate explicit, elemente anecdotice daca este cazul, asa incat conceptele si mai ales metodele prezentate sa devina instrumente utile analizei, prognozei, simularii proceselor economice.
Cartea este structurata pe 14 capitole-lectii, care acopera numarul obisnuit de ore de curs dintr-un semestru (modulul rezervat econometriei pentru cei care urmeaza sa obtina licenta in stiinte economice). Aplicatiile (in mare parte rezolvate) care sunt incluse la sfarsitul fiecarui capitol au rolul de a "consolida" latura aplicativa a demersului, iar descrierea etapelor de utilizare a modulelor cu programele de calculator are rolul de a face cartea si mai folositoare.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Econometrie. Editia 2, revizuita si adaugita
Cartea Econometrie. Editia 2, revizuita si adaugita in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Econometrie. Editia 2, revizuita si adaugita - Pecican Eugen Stefan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pledoarii imposibile - Walter Block Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Walter Block
0,00 lei
Cum dialogam si cum convingem - Alain Brule Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Alain Brule
5,61 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie