EXPERIMENTALISM SI ANTROPOCENTRISM IN PROZA POSTMODERNA ROMANEASCA

EXPERIMENTALISM SI ANTROPOCENTRISM IN PROZA POSTMODERNA ROMANEASCA - TRUTA, Liliana
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEXPERIMENTALISM SI ANTROPOCENTRISM IN PROZA POSTMODERNA ROMANEASCA
Comanda acum "EXPERIMENTALISM SI ANTROPOCENTRISM IN PROZA POSTMODERNA ROMANEASCA - TRUTA, Liliana" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
?Izvorata dintr-o dorinta de revizuire a literaturii contemporane, dorinta aliniata la nelinistile axiologice ale perioadei postdecembriste, cartea isi exprima convingerea ca asimilarea postmodernismului in literatura contemporana este conditionata de fenomenul experimentalismului. Desfasurarea analizelor e ampla, ingenioasa, cuceritoare prin detalii, ilustrand tezismul de ansamblu al ipotezei critice imbratisate (trecerea de la experimentul profetic la cel integrat).?
Ion SIMUT

?Liliana Truta se misca in lumea conceptelor cu o rara vigoare si deyinvoltura. Si nu este vorba numai de manevrarea celor deja existente si de trecerea lor printr-un examen critic personal, ci de faptul ca ea insasi creeaza concept. Aceasta vocatie teoretica, destul de rar intalnita in critica noastra literara, face pandant cu o veritabila voluptate si pricepere a analizei, fie ca e vorba de texte programatice sau fictionale. Nu mai putin, in fine, autoarea exegezei de fata detine capacitatea de a propune ? ca sa preluam o sintagma celebra ? structuri acceptabile. Toate acestea intr-un demers interpretativ in care proprietatea terminologica, acuratetea si siguranta judecatilor sunt galvanizate de nervul si caldura unui hedonist al literaturii.?

Nicolae MECU


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre EXPERIMENTALISM SI ANTROPOCENTRISM IN PROZA POSTMODERNA ROMANEASCA
Cartea EXPERIMENTALISM SI ANTROPOCENTRISM IN PROZA POSTMODERNA ROMANEASCA in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "EXPERIMENTALISM SI ANTROPOCENTRISM IN PROZA POSTMODERNA ROMANEASCA - TRUTA, Liliana" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Andersen cel crud  - Nicolae Manolescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Nicolae Manolescu
35,62 lei
Canonul occidental - Harold Bloom Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Harold Bloom
56,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara