Dusmanii Romei. De la hannibal la attila

Dusmanii Romei. De la hannibal la attila - Philip Matyszak
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDusmanii Romei. De la hannibal la attila
  • Autor: Philip Matyszak
  • Editura: All
  • Colectia: In Afara Colectiilor
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-571-732-2
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 304
  • Format carte:
Comanda acum "Dusmanii Romei. De la hannibal la attila - Philip Matyszak" de pe libraria ishop la pretul de 33,16 lei
Descriere carte:
Aceasta carte captivanta si originala abordeaza ascensiunea si decadenta Romei, din perspectiva popoarelor care au luptat impotriva ei, dintre care ii amintim pe grecii si egiptenii, cei atat de cultivati, dar si pe salbaticii si razvratitii britoni, pe germanii sau persanii si partii, intemeietori ai unor mari imperii in Asia. Conducatorii lor au fost manati de ambitie, ura, razbunare, calcule politice sau pur si simplu de lacomie. Unii au luptat sa-si apere identitatea si modul de viata traditional, altii au facut-o pentru a supravietui, iar altii pentru ca iubeau razboiul. Sfidarea atotputerniciei Romei reprezenta o actiune riscanta si putini dintre cei descrisi in aceste pagini au avut parte de moarte naturala. Unii, precum Vercingetorix sau Iugurtha, au fost capturati, expusi in cadrul triumfului invingatorilor si apoi, in vreme ce acestia sarbatoreau victoria, executati in intunecimea temnitelor Romei. Pentru a nu avea parte de un astefl de sfarsit umilitor, altii, precum Hannibal, Bouddica sau Cleopatra au preferat sa isi curme singuri zilele.
Vom cunoaste, prin intermediul lucrarii de fata, realitatea de dincolo de legenda in cazul lui Spartacus, gladiatorul, vom afla istoria lui Decebal cel neinfricat, a lui Shapur cuceritorul, Viriathus, liderul de gherila, al lui Mithriades, cel deprins cu otravurile. Unii inamici ai Romei au fost eroi nobili, altii ucigasi fara scrupule, dar fiecare dintre ei ascunde o poveste unica si fascinanta.

Philip Matyszak, doctor in istorie romana la Colegiul St John din Oxford, este autorul cartilor ?Chronicle of the Roman Republic?, ?The Sons of Caesar?, ?Ancient Rome On Five Denarii a Day?.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dusmanii Romei. De la hannibal la attila
Cartea Dusmanii Romei. De la hannibal la attila in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dusmanii Romei. De la hannibal la attila - Philip Matyszak" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria ilustrata a fascismului - Francesca Tacchi Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Francesca Tacchi
66,49 lei
Tot adevarul - Henri Robert Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Henri Robert
22,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie