Dulcea poveste a tristului elefant

Dulcea poveste a tristului elefant - Diana Adamek
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDulcea poveste a tristului elefant
Comanda acum "Dulcea poveste a tristului elefant - Diana Adamek" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Dulcea poveste a tristului elefant este un amplu si captivant Bildungsroman cu trama de poveste, scris in maniera estetizanta, si totodata o parabola ce trimite la o reflectie asupra alteritatii ori asupra magnetismului pe care il exercita diferitul , insolitul , exoticul .  

Rudolf (Roro), un patiser de geniu atins de un morb misterios, mosteneste patima devoratoare a mamei sale, indragostita de elefanti, si stigmatul unui straniu alchimist caruia ii refuza pactul vesniciei, alegind sa fie stapinul unui imperiu al minunilor de o clipa, nascute sub focul cuptoarelor. Descendent al unei vechi familii de cneji din Transilvania, nascut in Bretania, Roro va calatori intii spre rasarit, spre Viena, pe urmele elefantului visat de mama sa. Faima lui de patiser-vrajitor il aduce la curtea lui Maximilian al II-lea, unde o va cunoaste pe principesa Anna de Habsburg, de care il va lega pina la sfirsit tensiunea unei pasiuni interzise. Calatoria acestui geniu cu trup monstruos spre vest se va sfirsi pe coastele portugheze cotropite de armatele spaniole, unde se va implini si scrierea cifrata a destinului sau.  

?Europa secolului al XVI-lea, spunea Ernst Robert Curtius, respira pe axa Viena-Madrid. Romanciera numeste, cu eruditie, dar si cu umor, ?limita"/?limitele": ele ar fi Ardealul si Portugalia, Viena, Praga, Venetia, dar si calatoriile prin spatiile magice ale oraselor ?centrale", prielnice intilnirilor cu Mefisto. Cu personajele extraordinare ale acestui timp - un timp al creatiei si al iubirii. Si, daca suntem intr-o lume a fericitelor vecinatati, sa numim si romanul lui Jose Saramago, Calatoria elefantului ." (Cornel Ungureanu)  

?Diana Adamek stapineste vocile naratiunii cu o fascinatie unica si cu totul inedita in proza romana contemporana. Alunecind repede in paginile acestui roman, veti fi condusi fara zabava, dincolo de rafinamentul stilistic exceptional, catre revelatia pe care o traieste insusi protagonistul: intotdeauna ajungem in locul in care suntem asteptati. "(Ovidiu Mircean)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dulcea poveste a tristului elefant
Cartea Dulcea poveste a tristului elefant in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dulcea poveste a tristului elefant - Diana Adamek" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Orasul jumatatilor de inger - Florin Toma Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Florin Toma
31,30 lei
Interior - Constantin Fantaneru Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Constantin Fantaneru
16,05 lei
Gustul timpului - Victoria Basta Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Victoria Basta
14,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana