Dulcea Plictiseala

Dulcea Plictiseala - Frana?oise Sagan
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDulcea Plictiseala
Comanda acum "Dulcea Plictiseala - Frana?oise Sagan" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:


Dulcea   plictiseala este al doilea roman scris   de   Francoise Sagan,   la fel de provocator si de indraznet pentru vremea lui   pe cat fusese succesul mondial Bonjour, tristesse .

Dominique   se   indragosteste   de un   barbat   casatorit,   Luc, unchiul   iubitului   ei.   Ea   descopera   astfel   simplitatea   unei aventuri   extraconjugale,   nepasarea,   satisfactia,   dar   si singuratatea   si   adulterul.   Sagan   nu   ezita   sa   zugraveasca naivitatea si vulnerabilitatea acestei relatii, punand   in lumina cu   cinism   trama,   fara sensibilitate   excesiva.   Dar   descrierea sentimentelor   fiecarui   personaj   este o   reusita   de-a   dreptul incredibila.

Suntem   induiosati   de   Dominique, ca   in   fata   unor   emotii   adolescentine,   nu   ca primii cititori, care au   fost   socati   de "amoralitatea" romanului.

Citind   ce scrie Francoise Sagan in Derriere l'epaule ,   unde autoarea   isi   trece in revista opera, aflam despre   o   intalnire determinanta cu un barbat cu "ochii cenusii, aerul obosit, aproape trist".   Si   atunci:   "Literatura   si   viata   au   inceput   sa   se confunde". Acest barbat a fost Guy Schoeller, un editor, iar daca eroina   din   Dulcea plictiseala spune ca a iubit un barbat   si   a trait o poveste simpla, pentru care n-avea de ce sa faca   nazuri, in viata reala se pare ca Sagan chiar a facut nazuri!

 

   


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dulcea Plictiseala
Cartea Dulcea Plictiseala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dulcea Plictiseala - Frana?oise Sagan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cum vad eu distractia - Will Self Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Will Self
23,70 lei
Fara singe - Alessandro Baricco Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alessandro Baricco
14,16 lei
Magicianul - John Fowles Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Fowles
40,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala