Drumuri prin memorie

Drumuri prin memorie - Octavian Paler
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDrumuri prin memorie
Comanda acum "Drumuri prin memorie - Octavian Paler" de pe libraria ishop la pretul de 40,80 lei
Descriere carte:
Volumul reuneste amintiri de calatorie publicate initial in doua carti, dedicate, Egiptului si Greciei, respectiv Italiei. Vizitarea monumentelor antice ii prilejuieste autorului meditatii asupra istoriei, asupra trecerii iremediabile a timpului si asupra fragilitatii omului. Trecute prin filtrul memoriei afective si al emotiilor livresti, peregrinarile lui Paler prin Egipt, Grecia si Italia se elibereaza de impresiile mai putin placute ale voiajului in realitatea imediata, constituindu-se in tot atitea trepte simbolice catre sine.

?Ceea ce atrage atentia de la bun inceput in cartile lui Octavian Paler, ca o nota particulara ireductibila, este obsesia etica, intentia programatic marturisita de a cauta in cultura sensuri existentiale majore, detalii semnificative privind destinul eroic al intelectualului. Trecute prin filtrul memoriei afective si al emotiilor livresti, popasurile in Egipt, Grecia si Italia se purifica de toate impresiile neplacute ale voiajului in realitatea imediata, ca tot atitea trepte simbolice catre sine. Prin locurile pe unde a umblat, Paler nu s-a lasat cucerit decit de esente, asemeni unui vizitator instruit cu temperament inflacarat de devot, invatat sa-si disciplineze emotiile. Farmecul perisabilului nu i-a atins sufletul. Sensibilitatea sa a vibrat in schimb la altfel de lucruri, mai trainice, sapate adinc in piatra: piramidele, sala hipostila, chiliile de la Meteora, podurile si cladirile din Florenta.? (Antonio Patras)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Drumuri prin memorie
Cartea Drumuri prin memorie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Drumuri prin memorie - Octavian Paler" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Calatorie in Romania - Sacheverell Sitwell Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Sacheverell Sitwell
24,30 lei
Tradarea nu moare niciodata - Christhard Lapple Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Christhard Lapple
42,66 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica